Măsuri contra infecţiilor intraspitaliceşti

Data publicării:
MS de rectificare Agerpres

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: „A fost inclusă testarea activă, screeningul pentru toți pacienții nou internați din ATI care stau mai mult de șapte zile și pentru toți pacienții internați în același salon depistați cu infecții nosocomiale. Am extins reteaua de unități, de la 12 la 23 de unități la nivel național unde se asigură supravegherea infecțiilor nosocomiale precum septicemii, pneumonii, infecții urinare. Un lucru important este utilizarea antibioticelor. Avem o utilizare cu 70% mai mare decât media europeană. E unul din factorii care au dus la problema actuală.”

Cred că este pentru prima dată după mulţi ani de zile când facem o rectificare bugetară în an electoral, o rectificare fără o amprentă politică. Obiectivul nostru e de a finanţa politici publice anunţate, de a acoperi nevoi reale şi nu de a căuta, prin rectificarea bugetară, să câştigăm voturi în detrimentul eficienţei bugetare”, a subliniat Dacian Cioloş.

„Sănătatea, educația și depturile sociale sunt priorități ale primei rectificări bugetare din acest an”, a precizat premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri