Medicii nu ştiu cine a greşit în cazul lui Patrick Ekeng

Data publicării:
ekeng in ambulanta-5

„Sunt uluită, sunt şocată legat de diferenţa care a apărut între investigaţia care ne-a fost adusă nouă şi rezultatul de la Medicina Legală. Într-adevăr, undeva există o problemă. Dimensiunile cordului date de INML, a cărei competenţă nici nu visez să o contest, arată că inima era de două ori mai mare faţă de dimensiunea care ni s-a dat nouă de la ecografie”, spune Simona Nanoveanu, directorul adjunct al Institutul Naţional de Medicină Sportivă.

Patrick Ekeng a făcut analize pe 12 ianuarie, la Institutul Naţional de Medicină Sportivă.

A făcut analize de laborator, ortopedie, examen de dezvoltare fizică, examen cardiologic, ORL, oftalmologic, stomatologic şi la sfârşit, după ce cardiologul şi-a dat avizul, a făcut proba de efort. Am văzut şi rezultatul ecografiei şi am dat aviz în data de 14”, explică Simona Nanoveanu.

Cardiologul care l-a examinat pe Patrick Ekeng la Institutul Naţional de Medicină Spotivă a cerut, suplimentar, o ecografie pentru că avea unele banuieli că inima fotbalistului ar fi predispusă unor probleme. Clubul Dinamo l-a trimis pe camerunez la o clinică privată, iar în baza ecografiei făcute acolo, mijlocaşul a fost declarat apt să joace fotbal.

La mai puţin de patru luni de când medicii au garantat că este sănătos, inima lui Patrick Ekeng s-a oprit brusc, la câteva minute după ce intrase pe terenul de fotbal. După ce au auzit ce au descoperit legiştii la disecţia cordului, reprezentanţii Institutului de Medicină Sportivă spun că ecografia din cabinetul particular ar fi trebuit să indice problemele.

Ecografia a fost de 11, iar Medicina Legală a dat dimensiunea septului mai mult decât dublu, 24. Pe ecografie s-a menţionat că întreg aparatul valvular este normal, ori avea sechele de endocartită”, spune Simona Nanoveanu, directorul adjunct al Institutului Naţional de Medicină Sportivă.

Reprezentanţii clinicii private garantează pentru medicul care l-a examinat pe fotbalist.

Răspunsul clinicii Medas pentru Digi24: „Medicul care a efectuat ecografia cardiacă are o experienţă vastă, fiind medic primar cardiologie şi având competenţă de ecografie cardiacă şi ecografie vasculară, certificată prin Certificatul de Membru al Colegiului Medicilor din Bucureşti.”

Acum, ancheta deschisă în cazul morţii subite a sportivului încearcă să stabilească dacă cineva poartă responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat. Medicul clubului Dinamo şi cel de pe ambulanţa privată care l-a preluat de pe stadion pe Patrick Ekeng au fost deja audiaţi. Săptămâna viitoare e rândul conducerii clubului Dinamo şi al fotbaliştilor să ajungă în faţa anchetatorilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri