Medicul de la Spitalul de Arsuri: Sunt obligată să asist neputincioasă la un malpraxis care este perpetuat şi girat de toate autorităţile

Data publicării:
reactie bagdasar captura

Camelia Roiu , medic ATI: Rata de supravieţuire la reanimare în spitalul de Arşi este foarte mică.

Reporter: Definiţi foarte mică?

Camelia Roiu , medic ATI: Chiar nu ştiu. 10%. Duşul este un duş cu apă ordinară, de la robinet, în care au găsit nişte bacini, inclusiv apa sterilă de la blocul operator are bacini.

Iar problemele nu se opresc aici. Camelia Roiu susţine că asistentele au fost nevoite să facă determinări de grupe de sânge, chiar dacă nu aveau calificare.

Camelia Roiu , medic ATI: Asistentele au fost nevoite, obligate. Li s-a reproşat, dacă au încercat să spună că nu este treaba lor şi că ele nu pot să-şi asume această responsabilitate enormă. Li s-a replicat de către şeful de secţie că ele ştiau din start de la angajare că vor face lucrul asta, deşi în fişa postului nu apare.

Reporter: Cine este şeful de secţie?

Camelia Roiu , medic ATI: Adrian Stănculea.

Adrian Stănculea, șeful secției de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Arsuri: Ce declară doamna doctor Roiu, o priveşte. Noi avem nişte anchete în desfăşurare. Ok. Numai bine. La revedere!

Reporter: Dar sunt acuzaţii grave! Ați fost informat despre lipsuri?

Adrian Stănculea, șeful secției de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Arsuri: Numai bine! La revedere!

Reporter: Și despre problemele din spital?

De neajunsurile din unitatea medicală ar fi ştiut şi fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care spunea, la scurt timp după tragedia din Coletiv, că spitalele unde erau internaţi răniţii, nu duc lipsă de nimic.

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății: „Avem toate echipamentele şi toate medicamentele necesare pentru tot ce e nevoie în momentul de faţă.”

Reporter: De ce credeţi că a spus asta?

Camelia Roiu , medic ATI: Ca să îşi acopere mizeria, impotenţa, nepăsarea. Cu preţul unor oameni, cu preţul unei vieţi.

Contactat de jurnaliştii Digi24, fostul ministru a refuzat să răspundă acuzaţiilor.

Camelia Roiu , medic ATI: Sunt infecţiile nozocomiale de care eu am atras atenţia.

Reporter: Ce vi s-a spus?

Camelia Roiu , medic ATI: Mai nimic. Am înregistrat plângeri scrise, am o înregistrare cu domnul manager în care îi spun că toţi pacienţii mor pe capete în reanimare şi că el va răspunde la un moment dat.

Reporter: Ce răspuns aţi primit?

Camelia Roiu , medic ATI: Un răspuns în doi peri, că nu este treaba mea.

Mihai Marinescu, managerul la care face referire Camelia Roiu, a condus Spitalul de Arsuri o scurtă perioadă. Fusese numit după scandalul operaţiilor estetice ilegale realizate în spital şi a demisionat după explozia de la Colectiv.

Camelia Roiu , medic ATI: Mă simt într-o stare de nesiguranţă totală, sunt obligată să asist neputincioasă la un malpraxis care este perpetuat şi girat de toate autorităţile

Reporter: V-aţi duce vreodată părinţii sau copiii în Spitalul de Arsuri?

Camelia Roiu , medic ATI: Nu!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri