MiG 21 prăbușit. Avionul ar fi lovit un stol de păsări

Data actualizării: Data publicării:
170612_MIG_21_PRABUSIT_02_INQUAM_Photos_Daniel_Stoenciu
Foro: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Este una dintre ipotezele lansate în ancheta privind incidentul de astăzi, când un avion de vânătoare MiG21 Lancer s-a prăbușit în județul Constanța, la 8 kilometri de baza militară Mihail Kogălniceanu.

170612_MIG_21_PRABUSIT_02_INQUAM_Photos_Daniel_Stoenciu
Foro: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Anchetatorii încă sunt la locul accidentului și adună probe pentru a determina clar care au fost cauzele prăbușirii avionului. Ei au găsit acolo pene și rămășițe de păsări, ceea ce ar favoriza această ipoteză.

Mai multe utilaje americane de la baza militară Kogălniceanu au ajuns la fața locului. Acestea vor fi folosite pentru ridicarea epavei aparatului Mig 21 Lancer.

Epava avionului ar urma să fie dusă într-un hangar de la baza Kogălniceanu, pentru a putea fi analizată în detaliu.

Pilotul a reușit să se catapulteze și a fost transportat la spital.

Precizările MApN despre incidentul aviatic:

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare.

Pilotul este conștient și se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.

Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri