Două ambarcațiuni cu migranți, interceptate în Marea Neagră. 97 de oameni au ajuns la Mangalia

Data actualizării: Data publicării:
refugiati mangalia3

Zeci de migranți au ajuns, cu o barcă, pe țărmul Mării Negre, între stațiunile 2 Mai și Vama Veche. Aceștia au fost preluați de Poliția de Frontieră și au fost duși la Mangalia.

refugiati mangalia8
refugiati mangalia8

Fotografii: Sorin Halibei

ACTUALIZARE. La bordul ambarcațiunii se aflau 97 de persoane.

Pe de altă parte, precizează Poliția de Frontieră, o altă ambarcaţiune, cu aproximativ 120 de persoane la bord, a fost blocată de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă pe Marea Neagră, în zona comună de patrulare româno-bulgară, nava şi persoanele de la bord fiind preluate de autorităţile turce.


ACTUALIZARE. Migranții au ajuns la Mangalia. Ei urmează să treacă printr-o procedură de triaj. Vor primi apă și mâncare, apoi vor trece printr-un control medical.

Unul dintre imigranți a încercat să scape de Paza de Coastă și s-a aruncat în mare. El a fost recuperat de forțele de ordine și primește îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD.

Este a patra ambarcațiune cu migranți interceptată de Paza de Coastă anul acesta.


Mai mulți turiști aflați în concediu au fotografiat și au filmat operațiunea Pazei de Coastă.

Migranții au fost interceptați de Poliția de Frontieră și Paza de Coastă. Ei urmează să fie identificați și supuși unor controale medicale, după care vor fi direcționați spre centre de refugiați din țară.

Poliţia de Frontieră întăreşte graniţele României. Numărul migranţilor care încearcă să intre ilegal în ţara noastră a început să crească în ultima săptămână. De teamă că un nou val de refugiaţi ar putea veni în toamna aceasta, a fost suplimentat personalul care apără frontiera, iar aparatele de supraveghere vor fi folosite la maximum. Refugiaţii, cei mai mulţi din Siria, folosesc România ca rută să ajungă în Europa de Vest.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri