Mii de credincioși, în pelerinaj la Izvorul Tămăduirii

Data publicării:
biserica greaca

Înarmaţi cu răbdare, cu pături, sticle şi cărţi de rugăciuni, oamenii s-au aşezat la coadă în toiul nopții pentru a lua apă de la Izvorul Tămăduirii. Se spune că izvorăște doar o dată pe an, în noaptea care precede marea sărbătoare.

„E bună, e bună, pentru leac, pentru sănătate, pentru orice e bună, de fiecare dată vin aici şi îmi este aşa de bine”, a spus o credincioasă.

„De multe ori când mă simt rău iau câte trei guri, cum se spune”, a adăugat o tânără.

Pentru credincioşii veniţi de departe au fost pregătite ouă roșii, cozonaci, ceai cald și în curtea bisericii au fost amenajate două corturi în care oamenii să se odihnească peste noapte. Aici am găsit-o şi pe Maria Ganea, care a venit tocmai din Covasna.

„Trebuie să ai un pic de credinţă, cum e vorba aia, măcar cât negru sub unghie, şi Dumnezeu te întăreşte şi Dumnezeu îţi dă după putere, după posibilitate, după toate”, a spus femeia.

Aceste gânduri au adus-o la Brăila şi pe Florina Cotleanu.

„Am venit pentru apa asta, e sfântă, e tămăduitoare şi Dumnezeu să ne ajute la fiecare pentru boală, pentru sănătate, pentru orice e bună”, a spus Florina Cotleanu.

Biserica Buna Vestire din Brăila este unică în lumea creştină pentru că are trei altare şi trei hramuri, Buna Vestire, Sfântul Gherasim şi Sfântul Ierarh Nicolae. Izvorul aflat la 15 metri adâncime sub Sfântul Altar a fost descoperit în 1863.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri