Ministerul Sănătăţii anchetează cum sunt repartizaţi medicii

Data actualizării: Data publicării:
VLAD VOICULESCU N19 agerpres_8885003
Foto: Agerpres

Ministerul Sănătăţii face, pentru prima dată, o verificare la Centrul Naţional de Dezvoltare Profesională în Domeniul Sanitar, cel care se ocupă repartizarea tinerilor medici pe diverse specializări medicale. Inspectorii ministerului încep investigaţiile după ce ministrul Vlad Voiculescu a sesizat greşeli în ordonarea candidaţilor în comisiile de examen, toate aceste comisii din centrul universitar Bucureşti.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii

„Am primit, într-adevăr, mai multe sesizări şi aş vrea să le mulţumesc celor care au făcut asta. Listele pentru examenul de medic se specialitate par a nu fi în ordine. E un concurs important pentru cariera tinerilor medici, aşa încât îl tratăm şi noi cu toată seriozitatea. Listele vor fi refăcute, informaţiile necesare referitoare la examen vor fi afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii în cursul zilei de mâine. Iar între timp o pornim o investigaţie să vedem de unde vin greşelile. Dacă mă uit pe listele din anii trecuţi, nu pare să fie pentru prima dată când apar astfel de situaţii. Mesajul ar fi, în primul rând pentru tinerii medici, să verifice cu atenţie că numele lor e scris corect şi să verifice de ce comisie ar trebui examinaţi. Atât, asta e cel mai important acum.”

De altfel, ministrul a postat pe Facebook acuzaţii subtile la adresa celor care se ocupă de aceste examene.

„Arondarea candidaţilor pentru examenul de medic specialist către o comisie sau alta se face în ordine alfabetică, în funcţie de numele de familie al candidatului.

Se pare însă că unii functionari din Ministerul Sănătăţii şi/sau de la Centrul Naţional de Dezvoltare Profesională în Domeniul Sanitar mai greşesc câte o literă sau confundă numele de familie cu prenumele. Astfel de greşeli apar anul acesta în 11 comisii de examen, toate din centrul universitar Bucureşti.

Atunci când această mică încurcătură schimba persoanele care examinează viitorii medici specialişti, lucrurile nu mai ţin de domeniul unei simple erori birocratice.

În Ministerul Sănătăţii şi în instituţiile din subordine, ca şi în spitalele din Romania, profesionalismul trebuie să fie dublat de integritate.

Vom investiga situaţia. Între timp, îi incurajez pe candidaţi să îşi verifice cu atenţie numele trecut pe listă”, a scris Vlad Voiculescu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri