Ministerul Sănătății: Dulapul cu medicamente la Spitalul Pantelimon este deschis

Data publicării:
dulap deschis

„Acel dulap conține o gestiune de medicamente foarte scumpe care sunt aferente acestei acțiuni prioritate de ATI. Modalitatea de predare a acestei chei se pare că a fost problematică. Eu am fost, l-am văzut, este dovadă că dulapul este descuiat,În acest moment se lucrează la o nouă procedură internă de predare a întregii gestiuni a acestor medicamente de la șeful de gardă la șeful următor de gardă, astfel să se asigure circuitul complet și să nu existe niciun fel de suspiciune de deficiență cu aproviozionare pe secție la pacienți”, a spus Laurențiu Colintineanu.

Ministerul Sănătății a postat o fotografie cu dulapul de la secția de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”. 

„În urma unei vizite efectuate la Spitalul Sf. Pantelimon, Ministerul Sănătății certifică faptul că dulapul care conține medicamentele incluse în AP-ATI este deschis.  Interesul pacientului este prioritatea în orice situație. Ancheta internă a spitalului, precum și cea a Corpului de Control vor proba dacă au existat deficiențe în administrarea stocului”, este mesajul de pe pagina de Facebook a Ministerului. 

Scandalul la spitalul „Sfântul Pantelimon” a izbucnit după ce  un medic de la secţia de Terapie Intensivă şi-a înregistrat şefa în timp ce îi spunea că tratamentul din Programul Naţional Pentru Terapie Intensivă este împărţit diferenţiat pacienţilor care „merită”. Medicul-şef de la Terapie Intensiva şi asistenta-şefă de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost suspendaţi din funcţie.

De asemenea, au apărut informații că şefa de la ATI, Laurenţia Constantinescu, a primit bani de la o mare companie farmaceutică.

Foşti subalterni ai săi au dezvăluit că aceasta ţine medicamentele încuiate în dulap, în timp ce pacienţii sunt trimişi să le cumpere de la farmacie. Acest lucru s-ar fi întâmplat inclusiv în perioada în care în spital au fost internaţi răniţi din tragedia Colectiv. Trei din cei şapte tineri care au ajuns la Spitalul Pantelimon, după incendiul din Colectiv, au murit.

În urma acestor informații, conducerea Spitalului „Sfântul Pantelimon” a demarat o anchetă internă. De asemenea, și Corpul de control al Ministerului Sănătății anchetează situația de la spitalul din Capitală. 

Citiți și:
Spitalul „Sfântul Pantelimon”. Medic: Eu mă ocupam de 25 de pacienți, alți colegi se jucau pe calculator
Anchetă la Spitalul Sf. Pantelimon Medicamente ţinute sub cheie şi date „cui merită”
Câţi bani a încasat de la firmele de medicamente şefa ATI care decidea cine moare şi cine trăieşte

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri