Ministrul Muncii le răspunde greviștilor: Salariile din administrația locală nu cresc acum

Data publicării:
dragos pislaru

Mărirea salarială nu este posibilă decât în cadrul legii la care lucrăm. Deci din cele patru, una chiar nu e posibilă acum. Avem o constrângere bugetară şi nu vorbim despre un sac fără fund”, a spus ministrul Muncii.

Problemele, primele două, legate de norma de hrană şi de voucherele de vacanţă - cerinţa lor a fost ca acolo unde autorităţile publice locale îşi permit să poată acorda. Şi aici am spus, de principiu, da”, a adăugat el.

Problema este dacă setăm un nivel de performanţă financiară de genul ca măcar veniturile proprii să fie 80% din totalul veniturilor dintr-o administraţie publică locală”, a mai spus Dragoș Pîslaru.

Declarațiile sale vin în contextul în care a fost grevă în primării şi consilii judeţene, în această dimineaţă. Timp de o oră funcţionarii nu au lucrat şi spun că au în plan şi o grevă generală luna aceasta.

Funcţionarii se plâng că au fost discriminaţi faţă de cei din administraţia centrală, care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%. Ei cer şi acordarea normei de hrană şi a voucherelor de vacanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri