Monica Pop: N-am folosit niciodată biocide de la Hexi Pharma

Data publicării:
monica pop

Monica Pop a declarat: „Mi se pare normal să fie numiți manageri în funcție de performanțe administrative, nu este un lucru bun că sunt numiți directori de spitale politic. Sunt de acord cu decizia de a nu fi numiți politic niciodată. Este o greșeală care nu trebuie să se mai întâmple. Nu am fost susținută politic niciodată. Sunt directorul acestui spital de 23 de ani, timp în care au fost toate partidele politice la putere”.

Legat de scandalul Hexi Pharma, Monica Pop a afirmat: „Dintr-un sâmbure de adevăr, s-a facut un lucru imens. Nu-i adevarat. Sunt director de spital și pacient. Sunt operată de trei ori la Spitalul de Urgență Floreasca, ultima data în 15 martie. Am stat 4 zile într-un salon de reanimare cu încă 15 pacienți. Niciunul nu a pățit nimic și niciunul din salon nu s-a infecta cu nimic. Dacă ar fi fost adevarat că sunt substanțe diluate, muream toți. Sunt foarte uimită că nicio televiziune nu a invitat niciun chimist să spuna despre concentrația substanțelor pe care le-au analizat. Noi n-am avut niciodată biocide de la Hexi Pharma dar am avut betadină. E un dezinfectant pe care îl folosești pentru plăgile operatorii. N-am avut nicio infecție. Soțul meu e inginer chimist și l-am rugat să facă analiza. E perfect ce scrie pe eticheta la betadină. Niciodată nu m-am gândit că vreo infirmieră poate să dilueze ceva. Nici nu s-a int avem medic epidemiolog de foarte mare val care ia probe peste tot și repet: e un spital care nu a avut infecții. Pot veni toate corpurile de control de oriunde din lume”.

Medicul oftamolog a adăugat: „Atunci când am închiriat era perfect legal care e problema? Și cu ce am prejudiciat eu spitalul și sistemul sanitar dacă am dat consultații într-un cabinet privat de 2 ori pe saptămână cate 2 ore care e problema? Dacă asta e vina unui manager de 23 de ani care a făcut o opera de artă dintr-un spital. O prostie pe care a lansat-o fara ... avem hoț de la ANI împotrivă. În plus într-unul din procesele cu ANI am primit și despăgubiri deci e perfect legal și spațiul acela de acolo e concesionat de primărie pentru 49 de ani. Nu e spațiul meu, nici spitalul nu e al meu. E al primăriei clădirea. Nu facem ce vrem noi aici. Avem nevoie de aprobări. Nu e nimic ilegal.”

Verificările vin după articolul postat azi pe site-ul tolo.ro. Conform articolului, directorul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar și cristaline pentru bolnavi, un spațiu în spital și a prelungit contractul de patru ori de atunci. În schimb, firma ar fi angajat-o cu contract de muncă în 2007, spune aceeaşi sursă.

Potrivit anchetei jurnalistice ea ar fi beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care s-a numit membru în Consiliul de Administraţie al spitalului și șeful Comisiei de concurs în fața căreia Monica Pop a trecut de două ori consecutiv concursul de director al Spitalului de Oftalmologie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri