Noi inundații în Suceava. Ploile au făcut ravagii în Gura Humorului

Data publicării:
inundatii FB MAI pompieri ISU

Râurile au ieșit din matcă din cauza ploilor din Gura Humorului. Pompierii au evacuat 30 de turiști, cazați la o pensiune din Voroneț, după ce au rămas izolați.

Turiștii care erau acolo erau, practic s-a rupt un podeț și deja fiind și oameni cu copii mici, era și o doamnă care era însărcinată, au intrat deja în panică. Am făcut un dispozitiv peste cursul de apă cu o cordiță, asigurați cu bride de siguranță și au fost evacuați de acolo. Adulți, copii, oameni cu afecțiuni, a fost inclusiv o femeie cu piciorul rupt care a fost scoasă pe targă în sistem tiroliană cu cordiță”, a declarat șeful ISU Suceava, Ion Burlui.

Mai multe mașini au fost luate de viitură și duse de apă la vale. De asemenea, Drumul Național 17 a fost blocat aproximativ o oră la ieșire din Gura Humorului spre Câmpulung Moldovenesc.

Apa a fost atât de mare în zona Voronețului încât a luat la vale tot ce a găsit în cale. Mai multe anexe gospodărești au fost luate și transportate câteva sute de metri.

„Aici a intrat în case, aici a intrat, a vent râul cu totul perete și a intrat în case. Mai mult de 6 -7 metri ș l-a luat, a fost apa mai înaltă de șapte metri”, a spus un localnic.

„A intrat în casă, a luat tot, ce am avut materiale pe afară, lemne, a fost prăpăd”, a declarat un alt localnic a cărui casă a fost distrusă.

„Dezastru. Ne uitam, sub ochii noștri cum totul în zece minute s-a transformat în calvar. Dintr-o dată a venit, vuietul ne-a scos afară”, a spus un localnic afectat de ploi. 

De asemenea, și în localiatea Frasin au fost probleme mari după ce pâraiele din zonă s-au umflat iar apa a inundat școala, biserica și mai multe gospodării.

Gospodării inundate au fost și la Ciumîrna, Vicov și Bilca, iar Drumul Național 17A a fost și el blocat.

Citiți și: 
Pagube și victime după ce o furtună a lovit Bihorul duminică
Fenomenele meteo extreme de noaptea trecută i-au uimit până şi pe meteorologi
Inundații în Suceava Furtuni devastatoare, zeci de gospodării evacuate 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri