Tragedie pe calea ferată. O mamă s-a aruncat cu cei 3 copii în fața trenului

Data actualizării: Data publicării:
tren4

Patru persoane, între care trei minori, au fost lovite de tren de un tren interregio, joi dimineața, în apropiere de halta Brănești, pe linia de cale ferată București-Constanța. Toți cei patru au decedat. 

Trei copii şi-au găsit sfârşitul sub roţiile unui tren, împişi spre moarte chiar de mama lor. Femeia, care ar fi fost şi însărcinată, s-a aruncat şi ea în faţa trenului. Tragedia a avut loc lângă Bucureşti, în apropierea staţiei CFR Brăneşti. Circulaţia trenurilor în zonă a fost întreruptă trei ore. Între timp, la Ministerul Transporturilor a fost covocată o celulă criză.

ACTUALIZARE 16:00  Femeia care s-a aruncat în faţa trenului la Brăneşti, împreună cu cei trei copii, suferea de depresie şi nu îşi dorea încă un copil, le-a declarat mama sa anchetatorilor, potrivit News.ro.

Aceasta a povestit că fiica sa a fost internată în trecut de două ori la Spitalul de Psihiatrie Obregia pentru tratament şi că urma să fie dusă din nou la spital.

Tot mama tinerei a spus că aceasta nu îşi dorea şi al patrulea copil.

Soţul acesteia ar fi fost singurul care lucra şi aducea un venit, iar alte voci afirmă că cei doi soţi se certau, bărbatul devenind gelos după ce ar fi găsit nişte jurnale ale femeii.

ACTUALIZARE 15:00. Femeia care s-a aruncat în fața trenului era în evidențele spitalului de psihiatrie. Fusese internată de două ori la spitalul Alexandru Obregia din București. Sunt informații pe care politiștii le află una câte una, pe masura ce avansează în ancheta lor.

ACTUALIZARE 13:00 Rudele femeii decedate nu-și explică ce s-a întâmplat. Spun că nu avea probleme cu soțul. Singurul necaz în viața familiei, a declarat mama victimei, ar fi fost o problemă de sănătate descoperită recent la copilul de zece ani. Rudele sunt înclinate să creadă că e vorba de un accident.

Cei trei copii care au murit aveau 3, 8 și respectiv 10 ani. Este vorba de trei fetițe. Mama avea 30 de ani.

Citește și: 

Biletul de adio lăsat în urmă de mama care s-a aruncat cu copiii în fața trenului

ACTUALIZARE 12:02. Circulația feroviară s-a reluat în jurul orei 11:50. Garnitura de tren s-a pus în mișcare spre destinație. Conductorul trenului a fost înlocuit, cel care conducea trenul în momentul accidentului este audiat.

Sunt întârzieri pe ruta către Constanța și pentru alte trenuri. Un tren spre Mangalia are o întârziere de 230 de minute.

La Ministerul Transporturilor s-a format o celulă de criză.

ACTUALIZARE 12:00 Poliția confirmă moartea femeii și a celor trei copii, nu și existența unei a cincea victime. Ancheta este în desfășurare, purtătorul de cuvânt al Poliției a evitat să spună dacă au fost găsit un bilet de adio și nici dacă femeia ar fi însărcinată. Cele patru victime au fost duse pentru necropsie la SML.

ACTUALIZARE 11:49 Primele imagini de la locul accidentului:

Sunt informații contradictorii la fața locului. Ar exista chiar cinci victime, inclusiv soțul femeii, spun oamenii care s-au adunat la fața locului. Informația nu a fost confirmată însă de polițiști.

Femeia decedată ar fi fost însărcinată. Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, Alis Grasu, a declarat pentru News.ro că din informaţiile pe care le-a primit de la locul accidentului, femeia era însărcinată.

În orice caz, mecanicul trenului a spus că ea nu a reacționat la semnalele sonore pe care le-a dat când a observat-o în apropierea liniei de cale ferată. Femeia ieșise din pădure.

ACTUALIZARE 11:43 PRECIZĂRI CFR CĂLĂTORI:

„CFR Călători informează că azi, 17 august 2017, în jurul orei 09:20 trenul IR 1983 București – Constanța a lovit în zona Pasărea un grup de 4 persoane. Procuratura este la fața locului pentru efectuarea cercetărilor.

Circulația trenurilor în zonă este afectată, înregistrându-se întârzieri semnificative. De asemenea, în urma acestui incident tragic, trenurile spre / dinspre litoral vor circula cu întârzieri: pasagerii trenului IR 1932 Oradea – Mangalia, între care se găsesc
și 40 minori, primesc de la personalul feroviar apă, fructe, covrigei.

În funcție de evoluția situației, vom reveni cu detalii privind reluarea circulației.

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie. Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. 

Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Tarife în țară - https://www.cfrcalatori.ro/ro/tarife-tara/renuntare-calatorie

ACTUALIZARE 11:27 Anchetatorii ar fi găsit la fața locului, printre documente, și un bilet de adio lăsat de acea femeie. Prin urmare este privilegiată pista sinuciderii. Femeia ar fi sărit în fața trenului împreună cu copii în semn de răzbunare față de o persoană anume. Polițiștii știu în momentul de față despre cine e vorba. Persoana respectivă va fi dusă cel mai probabil la audieri, potrivit corespondentului Digi24.

ACTUALIZARE 11:25 Alis Grasu, directorul Ambulanței București, a precizat la Digi24 că primul apel la 112 a venit la ora 9:27 și era semnalat un accident de tren la halta Brănești. Nu se specifica despre ce e vorba. O primă ambulanță a ajuns în șapte minute și a descoperit două victime, un copil în vârstă de aproximativ 10 ani și o femeie. Ambele victime erau decedate. Oamenii care erau la fața locului au spus apoi că s-ar mai afla două victime sub tren și într-adevăr au fost găsiți ceilalți doi copii.

ACTUALIZARE 11:20 Sunt luate în calcul toate ipotezele - accident, dar și crimă și sinucidere. E posibil să fi fost și două incidente separate. Anchetatorii încearcă să stabilească de ce trupurile au fost găsite la distanță unul de celelalte.

ACTUALIZARE 11:15 Alina Predescu, purtător de cuvânt al CFR, a declarat că accidentul s-a petrecut între localitățile Brănești și Pasărea, în câmp deschis, acolo unde trenul interregio Bucuresti - Constanța circula cu viteza de 160 de km la oră. Ulterior, un secretar de stat din Ministerul Transporturilor a declarat la Digi24 că trenul circula în acel moment cu 120 de km la oră.

Trenul circula fără oprire până la Constanța. Frânarea imediată ar fi fost imposibilă, e nevoie de 1 kilometru pentru a opri la această viteză, a spus reprezentanta CFR. 

Trenul respectiv este oprit și staționează de două ore. Este o zonă greu accesibilă. Locomotiva nu a fost decuplată de vagoane, călătorii au aer condiționat, a precizat Alina Predescu. 

De asemenea, trenurile spre Constanța vor avea întârziere, pentru că se așteaptă avizul autorităților pentru deblocarea circulației. Mecanicul de tren va fi audiat.


Femeia care a murit are între 25 și 30 de ani, iar cei trei minori au vârstele cuprinse între 2 și 12 ani, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției, Georgian Drăgan.

Mai întâi a fost descoperită o minoră lovită de tren, iar ulterior, în spatele trenului, la 500-600 de metri, au fost găsite alte trei persoane decedate, o femeie și doi copii. 

Autoritățile fac cercetări pentru identificarea persoanelor și stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. La fața locului sunt reprezentanți ai Procuraturii și de la IML.

Polițiștii iau în calcul varianta ca cei patru să fi traversat linia ferată fără să se asigure.

Circulația pe acel tronson de cale ferată este blocată. 

Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 10:00 de o persoană care a văzut trupurile persoanelor decedate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri