Pașii ce trebuie urmați în cazul unul accident cu mașină fără RCA

Data publicării:
masina interior sofer volan condus - GettyImages - 10 iulie 2015

Primul pas este să depuneţi o cerere de despăgubire la sediul Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii sau la orice societate de asigurare care face asigurări obligatorii de răspundere civilă a autovehiculelor.

Ataşaţi cererii documente din care să reiasă că vehiculul care v-a accidentat fie nu era asigurat, fie a rămas neidentificat. În termen de trei luni, fondul trebuie să vă dea un răspuns.

Acesta plăteşte despăgubiri atât pentru daune materiale, cât şi pentru vătămări de persoane şi decese, dacă accidentul a fost provocat de o maşină fără RCA.

Atenţie însă! Dacă nu ştiţi cine v-a lovit, veţi fi despăgubit pentru daunele materiale doar în cazul în care cel puţin persoană a fost rănită şi a avut nevoie de mai mult de 60 de zile de îngrijiri medicale. În plus, va trebui să achitaţi franşiza pentru daune materiale care în aceste cazuri este echivalentul în lei a 500 de euro.

Nu veţi fi despăgubit dacă vă găsiţi maşina lovită în parcare, dacă accidentul a fost provocat de pietoni, biciclişti sau căruţe. Nu primiţi bani nici dacă maşina a fost avariată de animale, de starea proastă a drumului sau ca urmare a unor fenomene meteo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri