Patronul Bamboo: Nu a murit nimeni. Oamenii au mers la spital pentru control

Data actualizării: Data publicării:
170123_JOSHUA_CASTELLANO_BAMBOO_00_INQUAM_Octav_Ganea

Audiat patru ore de procurori, patronul clubului Bamboo, Joshua Castellano, susţine că nu a fost nimeni rănit în incendiul care a distrus locul. Întrebat de reporteri despre cei 40 de oameni ajunşi la spital, acesta susţine că oricine îşi poate face un control. Pe de altă parte Joshua Castellano explică de ce Bamboo nu avea nici asigurare, nici aviz ISU. Termenul limită pentru punerea în acord cu noile prevederi legale este iunie 2017.

Reporter: Imaginile (camerelor de supraveghere – n.r.) nu erau stocate şi într-un alt spaţiu, în afara localului?

Joshua Castellano: Nu, nu. În partea de birouri. Tot ce era pe serverea, era în birouri.

Reporter: Au ars şi documentele clubului?

Joshua Castellano: Totul.

Reporter: De unde a pornit focul?

Joshua Castellano: A pornit dintr-un spaţiu care, în mod normal, era închis. Nu funcţiona. De acolo a pornit. A fost foarte ciudat cum a pornit focul şi cum s-a dezvoltat. Eu, când am văzut focul, am spus să facem imediat evacuare.

Reporter: Aveaţi aviz de securitate la indendiu?

Joshua Castellano: 99% din locaţiile din România sunt în pre-avizare. Voi ştiţi foarte bine ce local este Bamboo. Nu are cum să nu aibă avize. Era în procedură normală de a obţine autorizaţie. După ce s-a întâmplat chestia asta cu Colectivul, s-au făcut nişte schimbări. În momentul în care au o locaţie mare, de 5.000 de metri pătraţi, trebuiau refăcute toate lucrările, cu avizele respective. Cu aprobare până la termenul de 30 iunie 2017. Pentru asta, noi funcţionam în regulă.

Reporter: Clubul a primit mai multe amenzi din partea ISU...

Joshua Castellano: Niciodată. O singură dată a primit o amendă, pentru că era o canapea lângă o uşă de siguranţă, atât.

Reporter: Aveţi asigurare pentru club?

Joshua Castellano: Nu. Am avut anul trecut asigurare. Înainte să se întâmple chestia asta cu Colectiv am avut asigurare. În momentul în care s-au schimbat toate legile şi în momentul în care trebuie să faci o lucrare, să te pui în regulă cu toate legile noi pentru partea asta de ISU, a trebuie să nu avem asigurare. Dacă nu au avizul ISU, firma de asigurari nu-ţi plăteşte despăgubire. Păgubitul sunt eu, nimeni altcineva.

Reporter: Aţi avut angajaţi care i-au salvat în seara aceea pe ceilalţi. Ce au spus, ce îşi amintesc?

Joshua Castellano: Angajaţii au făcut ce trebuiau să facă, ce au fost instruiţi. Pentru necazuri din astea, noi am avut un contract cu o firmă care a instruit oameni.

Reporter: Clienţii fumau în clubul Bamboo?

Joshua Castellano: A controlat fumatul într-o locaţie în care intră 1.500 de persoane este foarte dificil. Era semnalizat faptul că fumatul este interzis peste tot, în toată locaţia. Nu de fumat este vorba acum. S-a prăbuşit Bamboo, a luat foc. Nu cred că de la o ţigară.

Reporter: Din punctul dumneavoastră de vedere, clubul era un loc sigur pentru clienţi?

Joshua Castellano: Aţi văzut ce s-a întâmplat? S-a rănit cineva?

Reporter: 40 de oameni au ajuns la spital.

Joshua Castellano: Pot să ajungă şi 1.000 de oameni la spital. Fiecare poate să-şi facă un control. Mai important este că nu a murit nimeni. Fiecare s-a dus să facă un control...

Reporter: Dar tânăra care a ajuns în comă la spital?

Joshua Castellano: Nu a ajuns în nicio comă. OK? Este o angajată care şi-a făcut job-ul până la sfârşit. A stat acolo până când a ieşit toată lumea. Pentru asta a fost instruită. A inhalat mai mult fum şi i s-a făcut, normal, rău. La spital i-au făcut mai mult rău decât bine, că au rănit-o când au intubat-o. Pentru asta va sta mai mult. Ăsta este sistemul în România.

Reporter: Puteţi evalua paguba materială?

Joshua Castellano: Am pierdut sufletul meu. Bamboo era dragostea mea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri