Pilotul MiG-ului prăbușit va fi operat - nu își poate mișca picioarele

Data actualizării: Data publicării:
avion prabusit Constanta 120617 (2)
Foto: IGSU

Un avion MIG 21 LanceR aparţinând Forţelor Aeriene Române s-a prăbuşit, luni, în judeţul Constanţa, în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu. La bordul avionului se afla doar pilotul, care s-a catapultat, fiind recuperat de echipele de salvare şi transportat la Spitalul Judeţean Constanţa cu un elicopter SMURD. El a fost transferat, cu o aeronavă militară, la o unitate medicală din Capitală. În acest caz a fost deschis dosar penal.

avion prabusit Constanta 120617 (2)
Foto: IGSU

Pilotul Adrian Stancu, rănit în urma prăbuşirii unui avion Mig 21 Lancer la Constanţa, nu îşi poate mişca picioarele, riscul de paralizie fiind foarte mare, şi va fi supus marţi unei intervenţii chirurgicale la coloană, au anunţat medicii de la Spitalul Militar Central.

Conform comandantului spitalului, medicul Florentina Ioniţă-Radu, bărbatul a fost adus la ora 16.45 la Unitatea Primire Urgenţe de la Spitalul Militar Central din Capitală, fiind evaluat de o echipă pluridisciplinară  formată din ortoped, neurochirug, terapie intensivă, specialist în chirugie buco-maxilo-facială, şi făcându-i-se o tomografie computerizată.

„Pacientul are un politraumatism prin catapultare, leziunile cele mai importante sunt leziunile de coloană vertebrală, are o fractură cu tasare de corp vertebral T4 şi L1, dar cea mai importantă afecţiune este tasarea corpului vertebral L1, care este o tasare cu deplasare de fragmente osoase care comprimă canalul medular şi determină o parapareză, adică pacientul nu-şi poate mişca picioarele în acest moment”, a explicat comandant, director general, general de brigadă medic conf. univ. dr. Florentina Ioniţă-Radu, potrivit News.ro.

Pilotul mai are o contuzie toracică minoră şi o pleurezie minimă bilaterală, o contuzie craniană minoră şi o fractură de calcaneu.

Adrian Stancu va fi internat la Secţia de neurochirurgie şi până marţi dimineaţă se va afla la Terapie Intensivă pentru a fi stabilizat, urmând ca la ora 11:00 să înceapă operaţia la coloană.

„Pacientul a fost internat până marţi dimineaţă, în Terapie Intensivă, unde se vor face proceduri complexe de sedare, de analgezie, antibioterapie şi corticoterapie. Marţi dimineaţă la ora 11 este programată intervenţia chirugicală, medicii apreciind că este mult mai bine să se stabilizeze, întrucât din cauza hematomului local şi al intervenţiei complexe pe coloană, ,există un risc maxim de sângerare”, a explicat medicul.

Ministerul Apărării Naţionale precizează că avionul decolase de la Feteşti, într-o misiune de instrucţie, iar în timpul manevrelor de aterizare „pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcţionare ai acestuia”.

Între timp, Parchetul Militar a deschis un dosar penal în urma prăbuşirii avionului.

„La Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-a constituit un dosar penal privind accidentul aviatic produs în cursul zilei de luni în apropierea localităţii Constanţa. Evenimentul s-a produs în cursul procesului de aterizare şi a avut ca urmare catapultarea pilotului şi distrugerea aeronavei MIG 21 Lancer”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului instanţei supreme.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri