Plângere penală împotriva unui gălăţean care le-a tăiat cu toporul cozile celor trei câini ai săi

Data publicării:
caini maltratati

Fata a auzit ţipând căţeii şi zice: „mamă, dar ce se întâmplă aici de ţipă căţeii?”. Şi când a venit, erau tăiate cozile şi avea cozile în mână şi a început să plângă copilul meu.”

Reprezentanţii a două organizaţii pentru Protecţia Animalelor s-au deplasat imediat în localitatea Negrileşti pentru a lua câinii maltrataţi.

Cei de la asociaţie au încercat să vorbească cu proprietarul câinilor.

Corina Grigore, Asociaţia Ajutaţi-l pe Lăbuş: „L-am strigat, nu a venit la faţa locului. O să facem plângerea la poliţie, va fi căutat de către organele în drept.”

Cei trei câini au fost duşi la cabinetul medicului veterinar unde au fost operaţi, deparazitaţi şi spălaţi.

Nedelcu Victor, Asociaţia Brave Heart Rescue: „Căţeluşa cealalată avea coada tăiată de mai demult, cel mai grav este că au asistat copiii doamnei la toată chestia. Căţeii vor fi bine.”

Localnicii spun că există un obicei la ţară de a tăia coada câinilor pentru a fi mai agresivi.

„În tradiţie se zice că un câine cu coada tăiată şi urechile tăiate devine mai rău.”

***

„Să fie mai răi, după aia că cică îi stă urât că are coada lungă.”

Câinii vor rămâne la adăpostul pentru animale din Galaţi până îşi vor găsi un nou stăpân. Reprezentaţii organizaţiilor pentru protecţia animalelor vor face plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente şi cruzime faţă de animale. Proprietarul animalelor maltratate riscă închisoare de la 3 luni la un an sau amendă de până la 3.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri