Platformă online pentru consulatele României din străinătate

Data publicării:
econsulat

Sistemul integrat online va oferi informaţii în timp real despre stadiul în care sunt cererile depuse la reprezentanţele României. Programul a fost prezentat la ambasada României de la Paris în prezenţa ambasadorului Luca Niculescu, iar diplomaţii sunt încântaţi de noua platformă.

Acest sistem integrat e printre puținele de acest gen din UE și considerăm că va fi un instrument foarte util”, a spus Bogdan Stănescu, director general al Departamentului Consular din MAE.

Diplomaţii promit că deşi va exista platforma on-line, prezenţa fizică a reprezentanţelor noastre nu va scădea. Dimpotrivă.

Vorbim de extindere la Stuttgart, Bari, Manchester, care vor fi deschise anul acesta”, a adăugat Bogdan Stănescu.

De la informații legate de obținerea vizelor sau a titlurilor de călătorie, la depunerea cererii online de servicii consulare sau chiar de obținerea programării la unul dintre consulate, platforma www.econsulat.ro ar trebui să acopere o bună parte din problemele de care se lovesc românii din străinătate.

Sperăm, deocamdată programul este în teste, deci nu avem certitudinea că se va ușura munca celor de la consulat și cozile se vor limita”, spune un român stabilit în Franța.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri