Polițiștii din Iași anchetează cazul câinilor îngropați în smoală

Data publicării:
catei smoala

Cătălin Pavaliu, director Fundaţia Sky: „Cei patru căţeluşi au fost găsiţi exact aici în acest perimetru unde se află smoala acum acoperită, dar atunci era descoperit, smoala era probabil proaspăt turnată şi ei, săracii, se chinuiau să iasă din ea, dar evident că nu mai aveau cum.”

Cruzimea de care au dat dovadă cei care au aruncat animalele în smoală i-a lăsat fără cuvinte pe medicii veterinari. Cei patru câini, fraţi erau aproape morţi când au fost aduşi la cabinet.

„Aceştia doi au fost cei mai gravi, erau prinşi în proporţie de 75-80% în smoală. Acesta în particular avea atât ochiul drept cât şi nasul şi porţiunea aceasta a gurii pur şi simplu acoperită de smoală precum este mâna mea.”

Cei care au salvat căţeii au depus plângeri la Poliţia Judeţeană şi la Poliţia Animalelor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare. Speră ca vinovaţii să fie găsiţi rapid şi pedepsiţi.

- Vai de capul meu, cine a putut să facă aşa ceva?

- Asta sperăm să ne ajutaţi dumneavoastră să aflăm.

Şi localnicii sunt îngroziţi.

„Am văzut recunosc pe un canal de socializare imaginea şi efectiv nu am putut să citesc tot articolul, nu pot să cred aşa ceva.”

***

„Nu înţeleg cine a făcut chestia asta şi dacă se ştie să-i pedepsească pe respectivii, nu există în secolul XXI să faci aşa ceva.”

Tratamentul celor patru căţei este plătit din banii fundaţiei care i-a salvat.

Olga Bejan, reporter Digi24: „Aceşti patru căţei sunt fraţi şi nu au mai mult de două luni. Sunt jucăuşi şi în afara oricărui pericol. Săptămâna viitoare vor fi externaţi şi aşteaptă să fie adoptaţi de o familie care să aibă grijă de ei.”

Cei care au chinuit animalele ar putea ajunge în închisoare pentru 2 ani, dacă vor fi prinşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri