Poliţistul bătut de Cristian Boureanu va fi cercetat

Data actualizării: Data publicării:
emblama politie

Confirmare oficială: poliţistul bătut de Cristian Boureanu va fi, la rândul său, cercetat, spun şefii săi. Cristian Boureanu a depus o plângere împotriva agentului şi l-a acuzat pe acesta că l-a lovit. Fostul deputat e în arest preventiv de patru zile, după ce a jignit, ameninţat şi lovit un om în uniformă.

Superiorii polițistului precizează însă că procedura prevede folosirea forţei dacă şoferii sau pasagerii, cum era cazul fostului deputat, devin agresivi. Adjunctul Poliţiei Capitalei spune că există „toleranţă zero” pentru poliţiştii care se abat de la lege.

Tocmai de aceea este îintocmit acest dosar penal, la finalizarea căruia vom afla dacă polițistul a intervenit corect, dacă dl. Boureanu a reacționat corect față de polițist”, a spus Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR.

Referitor la faptul că polițiștii au folosit forța în acest caz, potrivit legii 218, polițistul poate folosi forța când o persoană se manifestă agresiv”, a spus Ștefan Marius Eugen, director adjunct al Poliției Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri