Portul care riscă să fie acoperit de pământ

Data publicării:
port corabia

Andrei Marinaş, reporter Digi24: „Portul turistic de la Corabia a fost realizat tocmai pentru a valorifica potențialul turistic al Dunării. În viitor însă, turiștii ar putea fi înghițiți de pământ pentru că înainte de amenajarea falezei, autoritățile nu au consolidat malul de pământ de lăngâ.”

Lucrările la acest proiect au început în 2013 şi ar trebui să fie gata în iunie anul acesta. Acum câteva zile însă, malul de pământ de lângă port s-a prăbuşit peste aleea pietonală.

„Mi-a și zis soțul ieri. Cum ai trecut ieri pe acolo și nu te-ai dus jos cu pământul ala. Mergeam și mă țineam de crenguțe. Dar dacă stai pe bancă? Vine pământul, mai ales dacă vine un pom cu tot cu pământul ăla peste cineva care stă pe băncuță, se duce.”

***

O lucrare fără un suport real. Nu poți să zici că au făcut o lucrare calumea.”

După ce malul s-a surpat, mai mulţi angajaţi ai primăriei au venit cu roabele şi au îndepărtat pământul căzut pe alee. Edilul din Corabia n-a vrut să ofere detalii despre soarta proiectului în valoare de 15 milioane de lei, din care jumătate sunt fonduri europene.

Reporter: „De ce nu ne spuneţi despre situaţia din port? Este o problemă!

Iulica Oane, primar Corabia: Da, este treaba noastră!

Reporter: Este treaba dumneavoastă? De ce nu ne spuneţi?

Iulica Oane, primar Corabia: Vă rog, ieşiţi afară!

Reporter: De ce puneţi mâna pe mine? De ce nu ne răspundeţi la întrebare? Este o problemă în port, se surpă malul Dunării. ”

Un răspuns din partea primăriei aşteaptă şi firma de construcţii, care susţine că nu a greşit cu nimic.

Marcel Oltea, reprezentant firma constructoare: „Primăria decide cine va trebui să îl consolideze. El va hotărî, dar în niciun caz nu a fost parte din proiectul pe care l-am avut noi.”

Consolidarea malului de pământ e dificil de realizat acum, pentru că accesul utilajelor e aproape imposibil în zona respectivă. Localnicii spun că necesitatea consolidării malului de pământ era evidentă, din moment ce lucrările au dus la destabilizarea versantului de pe malul Dunării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri