Premieră. Serviciul de Ambulanță Bihor are buton de panică

Data publicării:
ambulanta 112 -2

Angajaţii primesc simultan cu apelul şi un mesaj cu instrucţiuni, pentru a şti ce au de făcut. Serviciul funcţionează în paralel cu numărul de urgenţă 112.

„Alertă de cod la serviciul de ambulanță Bihor ! Vă rugăm să vă prezentați la sediul de care aparțineți în cel mai scurt timp posibil.Apăsați tasta unu pentru confirmare, apăsați tasta zero pentru refuzare”.

Acesta este mesajul pe care îl vor primi, în cazul unei urgenţe majore, toți angajații Ambulanţei Bihor. În total peste 400 de oameni de la 11 staţii şi filiale ale acestora din judeţ.

„Suntem primul județ care implementează acest sistem de alertare, noi l-am numit butonul de panică”, a spus Gheorghe Pintea, managerul Serviciului de Ambulanță Bihor.

Alerta o poate declanşa managerul serviciului de ambulanţă sau directorul medical. Va fi introdus un cod pe telefonul fix al instituţiei sau pe cel mobil şi astfel vor fi trimise automat mesajele de alertare către angajaţi.

„Datoria noastră este să ne prezentăm cât mai rapid în unitate cu echipament complet și vom primi misiunea în care vom fi trimiși”, a spus doctorul Narcisa Maghiar, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Bihor.

Acest buton de panică poate fi declanșat oricând 24 din 24 în funcție de eveniment. (Reporter: Poate duce la salvarea mai multor vieți ?)Da, pentru că ei observă mai repede cazul și ajung mai repede la problemă. Ar trebui să ia exemplu și celelalte orașe să facă la fel”, a adăugat managerul Ambulanței Bihor.

Pe viitor, sistemul va fi calibrat pentru a alerta și separat stațiile de ambulanță din județ. Sistemul este independent de 112, iar realizarea echipamentului care îi permite funcționarea a costat 1.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri