Primarul sectorului 1, martor al alertei teroriste din Bruxelles

Data actualizării: Data publicării:
d t

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, se afla la Bruxelles, în apropiere de incidentul de securitate din gara centrală. El a povestit pentru Digi24 prin ce a trecut.

„Ieşeam de la metrou. Trebuia să mă întâlnesc cu colegii mei în zona centrală a pieţei centrale. Când am coborât din metrou, erau poliţiştii care ne goneau. Ăsta e termenul. Aveau pistoalele în mână şi ne goneau să ieşim cât mai repede din staţia de metrou şi să ne îndepărtăm de acel loc.Era în zona gării centrale. După care am intrat în primul hotel, unde cu toţii am intrat, şi am aşteptat să ne lase să plecăm mai departe spre locaţia noastră, care era undeva la 300 de metri, unde erau ceilalţi colegi ai mei. Am aşteptat circa o jumătate de oră. Am avut o perioadă de 2-3 minute când ne-au dat drumul să ieşim din hotel, după care am plecat şi am ajuns în restaurantul tot din zonă”, a povestit Dan Tudorache, primarul sectorului 1, pentru Digi24.

„În momentul de faţă suntem în restaurant şi aşteptăm să se liniştească treaba, ca să putem ieşi şi să ne ducem la hotel. Lumea e agitată. E un sentiment de insecuritate. Ce am observat e că şi recepţionerii de la hotel ştiau foarte bine ce au de făcut. Au băgat toţi oamenii înăuntru şi au închis uşile. Uşa la hotel era închisă, nu mai puteai să ieşi”, a adăugat el.

Un bărbat a fost împuşcat de forţele de securitate în gara centrală din Bruxelles. Presa relatează că a avut loc o tentativă de atac sinucigaş cu bombă.

Potrivit cotidianului belgian La Libre, care citează procurori, bărbatul care a fost împuşcat purta un rucsac şi o centură explozivă. Bărbatul a detonat dispozitivul exploziv după ce a atras atenţia militarilor din gară, scrie publicaţia. Presa belgiană citează martori potrivit cărora bărbatul a strigat „Allah Akbar” (Allah e mare), după care a declanşat explozia.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri