Promisiuni după tragedie: Mina Lupeni va fi consolidată

Data publicării:
accident mina isu hunedoaracrop

Mina Lupeni va fi consolidată, spune ministrul Energiei, a doua zi după moartea unui miner şi rănirea altor doi în urma prăbuşirii unei galerii. Unul dintre răniţi e în stare critică. Ministrul Toma Petcu spune că era responsabilitatea Complexului Energetic Hunedoara să rezolve aceste probleme din timp.

Compania are disponibili bani în conturi şi poate să facă achiziţiile necesare. Chiar ne-a spus domnul director - şi este un lucru bun - că în maxim două săptămâni vor veni 200 de asemenea stâlpi noi de susţinere, stâlpii care au nevoie să susţină aceste grinzi”, a spus ministrul Energiei.

El a explicat că, din cauza istoricului financiar al companiei, la licitațiile anterioare nu s-a prezentat nimeni.

Pentru echipamentele de protecţie, pentru lămpile de iluminat au făcut trei proceduri de licitaţie şi datorită faptului că compania în anii anteriori nu a avut resursele financiare, companiile cu care a lucrat nu au vrut să vină la procedura de licitaţie şi practic nu au mai avut de unde să achiziţioneze aceste produse”, a spus Toma Petcu.

Ministru Energiei, Toma Petcu, s-a întîlnit, vineri, conducerea Minei Lupeni şi cu şapte din cei opt mineri care au reuşit să se salveze din subteran după prăbuşirea tavanului unei galerii. El a spus, legat de cauzele accidentului de la Lupeni, că a existat un gol în tavan care a crescut riscul prăbuşirii acestuia şi că, deşi sistemul de susţinere la grinzi a rezistat, au existat probleme la stâlpii de susţinere.

Trei anchete au fost demarate la mina Lupeni după accidentul de ieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri