Răniți tratați la Unitatea pentru Arși Grav de la Spitalul Floreasca, cea inaugurată de mai multe ori

Data publicării:
arsi

Incidentul s-a produs într-un târg de vechituri din zona Valea Cascadelor. Martorii spun că au auzit două explozii.

„Prima dată am auzit o explozie şi pe urmă am văzut arzând acolo care în câteva minute a ars şi pe urmă a mai fost o explozie. Şi apoi au venit doi băieţi cu nişte extinctoare,” povestește un martor.

„La masă acolo unde se făceau micii e un arzător cu furtunul, a sărit furtunul de la arzător, că s-a întâmplat. Si prin ardere deci încins acolo s-a format explozie,” adaugă altul.

În câteva minute au sosit mai multe echipaje de pompieri, SMURD şi Poliţie.

Răniţii au fost internaţi la Spitalul de Arsuri, la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Universitar. Un barbat de 72 de ani a fost intubat şi respiră acum cu ajutorul aparatelor. Alţi doi dintre pacienţii în stare gravă vor fi trataţi în unitatea pentru Arşi Grav de la Floreasca, cea care a fost inaugurată de mai multe ori. Unul dintre răniţi, un bărbat de 52 de ani a fost operat.

A fost chemat, în urma exploziei, personalul care a fost la modulele de training din Franța, mă refer la 3 plasticieni, 2 anesteziști și mai multe asistente care au fost la pregătire în Franţa,” explică Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al MinisteruluI Sănătăţii.

„Cel mai grav are arsuri la nivel de membre și de torace, iar ceilalți prezintă arsuri la nivelul membrelelor superioare și inferioare,” spune Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Pompierii şi poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili cauza incendiului.

„În spatele rulotei s-a produs un incendiu la conductoare electrice şi alte materiale combustibile şi el a cuprins aceste 4 butelii. Dintre care una a explodat,” a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU.

Autorităţile din sectorul 6 iau acum în calcul desfiinţarea târgului de vechituri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri