Reacția lui Petre Tobă după decizia finală a CNATDCU

Data publicării:
petre_toba_INQUAM_Liviu_Florin_Albei (2)
Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Petre Tobă a declarat că Ministerul Educației nu a respectat toate procedurile interne în cazul analizării tezei sale de doctorat. Fostul ministru a atras atenția că asupra lucrării sale s-au exprimat mai multe comisii de specialiști, care au spus că nu a plagiat. 

Am făcut mai multe solicitări către ministerul Educației, auzind că a fost constituită această comisie. Nu mi s-a răspuns fapt pentru care am văzut acest lucru ca o atingere a dreptului meu la apărare. Nu au fost respectate toate aceste proceduri interne ale Ministerului Educației. Au fost trei comisii care mi-au făcut evaluări în trei etape diferite, toate trei comisii au precizat că nu se pune prolema unui plagiat. tept cu încredere rezultatul final, a spus fostul ministru de Interne.

Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit că Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat în tezele de doctorat. 

Recomandarea de retragere a titlurilor de doctor pentru Petre Tobă și Florentin Pandele a venit încă de săptămâna trecută din partea comisiei de specialitate, de științe militare, care a ajuns la concluzia că în ambele cazuri este vorba de „plagiat masiv”. Este a doua comisie care dă un verdict în acest caz, o primă comisie indicând că cei doi nu au plagiat.

Consiliul General al CNADTCU a spus încă că raportul acestei prime comisii era unul superficial și a cerut constituirea unei noi comisii.

La începutul acestei săptămâni, Petre Tobă a depus o plângere penală la Parchet, reclamând modul în care a fost constituită această a doua comisie. 

Odată cu verdictul final, Petre Tobă și Florentin Pandele au la dispoziție zece zile să facă o contestație la CNADTCU.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri