România caută trupe pentru brigada multinaţională

Data publicării:
13698160 731475356991717 3550334032699600412 o

Bulgaria şi Polonia şi-au exprimat deja dorinţa de a face parte din brigada multinaţională din Romania. Nu știm însă care ar putea fi celelalte două țări.

Ministrul Apărării a exclus Franţa, pentru că aceasta are deja 11.000 de militari care asigură securitatea internă, dar şi ţările implicate activ în coaliţia anti-ISIS.

La nivelul MapN am identificat ca posibile sarcini asupra cărora să se aplece acest grup un număr de 55. Sunt în implementarea summitului de la Varșovia care ne privesc. Lucrăm atât la Bruxelles, cât și în capitalele aliate pentru a prezenta ideile noastre. Legat de importanța comunicării - evaluarea este că, în ansamblu, societatea românească a evaluat și a judecat corect și obiectiv rezultatele pe care le-a obținut România la summit și cred că acest lucru e foarte important”, a declarat Mihnea Motoc, ministrul Apărării.

Summitul de la Varșovia a scos în evidență rolul și capacitatea statelor din flancul estic al Alianței de a fi contributori la creșterea capabilității Alianței. România, între aceste state membre, a avut și își propune să aibă o contribuție semnificativă”, a adăugat Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe.

Ieri, Klaus Iohannis declara că nu mai puţin de şase state sunt interesate să participe la brigada multinaţională a NATO care va fi găzduită de România. Preşedintele afirma că această brigadă ar putea fi operativă în luna aprilie a anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri