Școala Altfel la Digi24

Data publicării:
scoala1

De la începutul săptămânii, zeci de grupuri de copii umplu zilnic redacţia Digi24 cu întrebările, râsul şi nedumeririle lor. Se bucură când recunosc pe cineva văzut la televizor şi nu sunt deloc încurcaţi de avalanşa de informaţii pe care o primesc.

„Ştirile sunt scrise de colegii reporteri, care merg pe teren şi adună informaţii, vin apoi în redacţie, scriu ştirea, o ilustrează cu imaginile pe care le-au filmat pe teren, o împachetează frumos”, le explică Andrei Tomescu.

După discuţia cu Andrei Tomescu, unul dintre prezentatorii jurnalelor de ştiri de la Digi24, au fost copii care s-au decis pe loc ce vor face în viitor:

- Când o să cresc mare, vreau să fiu reporter, pentru că îmi place să iau informaţii.

- Eu sunt operator imagine!

- Eu sunt reporte!r

- Eu sunt editor!

Studioul virtual a fost vedeta, declarat de aproape toţi copiii drept cel mai interesant loc din redacţie.

„Platoul virtual este un platou în care sunt filmaţi oamenii şi peste noi sunt suprapuse imagini”, spune unul dintre copii.

„Copiii au fost foarte încântaţi, au putut vedea studiourile, unde se montează, unde se produc filmele, ştirile, am intrat şi în cabina de machiaj, au văzut prompterele”, spune Eugenia Marinescu, profesor pentru învăţământ primar la Liceul „Ioan Petruş” din Otopeni.

Turul „Altfel” a ajuns şi în redacţia DigiSport, dar şi la Digi FM unde Lucian Mîndruţă a fost ajutat să stabilească următoarea temă a emisiunii „Interactiv”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri