Sebastian Ghiță, eliberat pe cauțiune în Serbia

Data actualizării: Data publicării:
sebastian ghita inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sebastian Ghiță va fi eliberat pe cauțiune. Avocatul fostului parlamentar a achitat deja suma cerută de autorități. Lui Ghiță i s-au impus și câteva interdicții pe care dacă le încalcă se va întoarce în arest.

Sebastian Ghiță fusese arestat în urmă cu două luni de o patrulă de poliție pentru că avea acte false. El a dispărut din România în decembrie anul trecut, a doua zi după ce rămăsese fără imunitate parlamentară. Ghiță era subiectul unor dosare de corupție.

Conform Instanței Supreme din Belgrad, măsura eliberării pe cauțiune a fost deja aprobată și urmează să fie pusă în aplicare în scurt timp.

Pentru a putea fi eliberat, avocatul fostului parlamentar a achitat suma de 200.000 de euro. Cuantumul acesteia a fost stabilit cu aprobarea procurorului general din Belgrad. Ghiță a stat în arest o lună și jumătate.

În afara interdicției de a părăsi orașul Belgrad fără permisiunea prealabilă a instanței de judecată, Sebastian Ghiță are obligația de a se prezenta de două ori pe lună la poliție, în zilele de 1 și 15. De asemenea, autoritățile afirmă că pașaportul fostului parlamentar a fost reținut.

În condițiile în care oricare dintre aceste măsuri va fi încălcată, Sebastian Ghiță se va întoarce în arest.

Omul de afaceri aşteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autorităţile române.

În 19 mai, Ghiţă a fost fost audiat la Curtea Supremă din Belgrad ca urmare a cererii de extrădare formulată de autorităţile române, el arătând că se opune extrădării şi invocând persecuţii politice. 

Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă, el având cinci dosare penale în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri