Steagurile regale, la mare căutare

Data publicării:
steaguri regale captura

„Aş dori un steag monarhist, o mărime cât de mare.”

La 68 de ani, Laurenţiu Victor este de peste două decenii membru al Clubului Monarhiştilor din România. Nu poate ajunge la înmormântarea reginei Ana de la Curtea de Argeş, dar va organiza sâmbătă o ceremonie de pomenire într-o biserică din Oradea. Mai întâi, a cumpărat un drapel cu însemnele regalităţii, pentru a-l arbora în faţa locuinţei.

Laurenţiu Victor, membru al Clubului Monarhiştilor din România: „Orice român care este alături de monarhie şi este adevărat român ar fi bine să aibă un drapel, cât de mic în casă.”

Nostalgici după perioada monarhistă, despre care ei spun că a fost cea mai frumoasă din istoria recentă a României, regaliştii au ţinut să-şi arate recunoştinţa faţă de liderii pe care îi admiră.

Marta Drăguţ, cumpărător: „Când mi s-a născut primul copil, sora mea mi-a spus alt nume dar zic nu eu îi pun Mihai ca pe rege.”

Magazinul de steaguri din Oradea a avut comenzi-record în ultima perioada, iar în atelier se lucrează la foc automat.

Alexandrina Chelu - administratorul unui magazin de steaguri din Oradea: „Până acum aveam vreo 20-30 de colete pe lună acum am avut într-o singură săptămână 30 de colete de trimis. La dimensiuni mari steagurile costă între 110 şi 200 de lei dar este frumos, brodat, imprimat, pe mătase, cu franjuri. Avem şi steguleţe între 5 şi 10 lei sau la 15 lei dacă sunt din saten, avem insigne la 15 lei.”

În comparaţie cu drapelul naţional, cel regal are imprimată o coroană, monograma regelui în funcţie de perioada istorică, un scut al familiei Hohenzollern dar şi dictonul latinesc Nihil sine Deo - "Nimic fără Dumnezeu".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri