Suspect prins cu focuri de arma, polițist rănit

Data publicării:
suspect

 

Poliţiştii au mers la pont. Ei aveau informaţii că bărbatul, care în urmă cu o săptămâni a furat aproape 20.000 de lei dintr-o bancă din Bistriţa, se afla într-o casă din cartierul Subcetate. În acţiune au fost implicaţi zeci de poliţişti de la mai multe structuri.

„Erau mai mulţi mascaţi, şi erau cu pistoalele în mână. Ştiu că era o femeie pusă la pământ. A sărit casa suspectul şi după aia l-au prins jandarmii nu ştiu. Aţi auzit focuri de armă? Da, s-au tras două trei focuri. V-aţi speriat? Oarecum da!”

***

„Tipul era sus pe casă şi a sărit în grădina de lângă.”

Maria Moiş, reporter Digi24: „Bărbatul se ascundea în casa din spatele meu. Iar în momentul în care poliţiştii au intrat pentru a-l imobiliza, el a ripostat cu foc. Ofiţerii au început să tragă şi ei. În urma schimburilor de focuri, un poliţist dar şi suspectul au fost răniţi.”

Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale a fost împuşcat în braţul stâng. A fost transportat de urgenţă la spital în Bistriţa, iar ulterior trimis cu un elicopter SMURD la Clinica de Ortopedie din Târgu Mureş.

Sabina Brad, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud: „Avea nevoie de o intervenţie chirurgicală care nu se efectua la Spitalul Judeţen Bistriţa de urgenţă. Fiind o fractură în urma împuşcăturii va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală mai specială.”

Suspectul a fost şi el împuşcat la nivelul coapsei şi a primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe din Bistriţa. A fost însă externat şi a ajuns în arestul poliţiei, fiind reţinut pentru tentativă de omor calificat, uz de armă fără drept şi tâlhărie calificată.

Alexandra Vereşezan, purtător de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud: „Cel în cauză este cunoscut cu antecedente penale atât în România, cât şi în Italia, fiind recent eliberat din penitenciar.”

Cazul a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri