Sindicat: Polițiști au luat TBC de la arestați. Reacția Poliției

Data actualizării: Data publicării:
politist generic maneca-1

Controverse între Poliţia Română şi sindicaliştii din sistem. Cei din urmă au anunţat în această dimineaţă că doi poliţişti de la Arestul Central s-au îmbolnăvit de TBC, iar alţii ar fi suspecţi. De vină ar fi deţinuţii bolnavi, nedepistaţi la controalele medicale. Conducerea IGPR a negat aceste informaţii într-o conferinţă de presă. La Ministerul de Interne a avut loc şi o şedinţă pe această temă, relatează Digi24.

ACTUALIZARE. „În 2017, personalul medico-sanitar din rețeaua medicală a MAI nu a confirmat în rândul persoanelor arestate existența vreunui caz de TBC. Cu siguranță, dacă existau cazuri de acest gen, ar fi fost întreprinse măsurile legale precum și transferul în unități spitalicești”, a spus subcomisarul Claudiu Iaru, șeful Serviciului Coordonare Centre de Reținere și Arestare Preventivă.

Acesta a precizat că au fost examinate medical, în acest an, circa 700 de persaone private de libertate, iar cei „asupra cărora s-a ridicat această suspiciune de tuberculoză” au fost duși la spitalul penitenciar Jilava. Până acum nu a fost confirmat niciun caz, a mai spus Iaru.


La ședință participă și ministurl de Interne și șeful Poliției.

Avem o fată suspectă, o poliţistă, a intrat şi într-o depresie pentru că e căsătorită, are copii, nepoţi, are contacte permanente cu familia. Un medic de specialitate i-a spus clar că e infectată cu acest bacil. Sigur că vor analize de specialtiate, dar mă deranjează că se încearcă să se ascundă acset eveniment grav, pentru că poliţiştii sunt supuşi acolo unor potenţiale virusuri de acest tip care se transmit”, a spus Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

În afară de acest caz, sindicaliștii spun că mai mulți polițiști sunt evaluați de medici în acest moment.

În mod normal, toți cei care sunt aduși în Arestul Central sau în Arestul Poliției Capitalei, indiferent că este vorba despre persoane reținute pentru 24 de ore sau persoane arestate preventiv, sunt supuși analizelor medicale, iar în cazul în care se descoperă că au o boală contagioasă, sunt plasați în carantină. 

În acest caz, polițiștii spun că nu au fost notificați și că au mai fost situații în care polițiștii și-au dat singuri seama că unii deținuți erau suspecți de TBC,  iar aceștia ajungeau în carantină la solicitarea lor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri