Trafic îngreunat pe Autostrada Soarelui. 21 mașini implicate în mai multe tamponări

Data publicării:
13559026 941195559325012 3660957167342557467 o

  

La această oră (8:00), traficul rutier este intens pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, informează Centrul Infotrafic.

În jurul orei 6:30, la kilometrul 114, în zona Drajna, pe sensul de mers către Constanţa, s-a produs o tamponare în care au fost implicate şapte autoturisme. „Nu mai sunt probleme deosebite în zona respectivă”, a precizat Paul Ulierul, comisar-șef al Centrului Infotrafic, a precizat pentru Digi24.

De asemenea, în jurul orei 7:30, la kilometrul 109+900 de metri, s-a produs o altă tamponare în care au fost implicate nouă autoturisme. Autovehiculele implicate au fost scoase pe banda de urgenţă, însă în zonă se circulă cu viteză redusă. Cauza probabilă a fost nepăstrarea unei distanţe de siguranţă în mers.

Paul Ulieru, comisar-șef al Centrului Infotrafic, a precizat pentru Digi24 că nu sunt victime din cele 16 mașini implicate în tamponări.

A mai fost o tamponare care ne-a fost semnalată, la kilometrul 112, în care au fost implicate două autoturisme, în jurul orei 7:10 și, ceva mai devreme, în jurul orei 6:00, s-a mai produs o tamponare, la kilometrul 120, în care a fost implicat un autoturism. Șoferul respectiv a intrat cu mașina în glisiera mediană. Este posibil ca în urma acestei tamponări să se fi format coloană de mașini și apoi primul accident în lanț. E posibil ca toate aceste tamponări să aibă legătură unele cu celelalte”, a declarat Paul Ulieru, comisar-șef al Centrului Infotrafic.

Este vorba așadar de cel puțin 19 autoturisme implicate. „Din semnalările pe care le avem este posibil să mai fie și alte tamponări izolate, mașini care au lovit glisiera, dar nu au fost anunțate la poliție penru șoferii aleg să-și rezolve daunele pe cale amiabilă”, a precizat el. 

Poliția Rutieră le recomandă șoferilor care încheie coloanele formate să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei care se apropie din spate să frâneze din timp. În plus, pentru că spre Constanţa se circulă având lumina soarelui în faţă, trebuie mărită distanţa în mers. Polițiștii le mai recomandă șoferilor să nu oprească nejustificat pe banda de urgență. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri