Trei români au murit şi şase au fost răniţi într-un accident în Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
accident romani

Trei români au murit şi șase au fost răniţi, în urma unui grav accident petrecut la graniţa ungaro-română, în apropiere de vama Borş. Toate cele nouă victime circulau la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România. Microbuzul în care se aflau românii s-a ciocnit cu un TIR. 

ACTUALIZARE. Potrivit polițiștilor din Ungaria, șoferul microbuzului ar fi adormit la volan și s-a ciocnit de un TIR.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat acest bilanț.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat la Digi24 că răniții sunt internați la Debrețin. Doi dintre ei sunt în stare critică, iar patru au leziuni mai puțin grave. Ei vor fi preluați și aduși la Oradea, dacă starea lor o va permite. Se așteaptă decizia medicilor maghiari, dar aceasta nu va interveni mai devreme de miercuri.

Accidentul s-a petrecut marți dimineața, în jurul orei 6:00, pe drumul care face legătura între Debrețin și vama Borș. Microbuzul a intrat într-un TIR care staționa. 

Consulatul General al României la Gyula are în atenție accidentul produs în dimineața zilei de 25 iulie a.c. și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare. Potrivit informațiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a 3 cetățeni români, precum și cu rănirea altor 6 cetățeni români, care au fost transportați și internați la spitale din proximitate”, anunță Ministerul român de Externe.

Până în prezent, circumstanțele în care s-a produs accidentul nu au fost clarificate, spune MAE.

Presa ungară scrie însă că e posibil ca șoferul microbuzului - care avea număr de înmatriculare de Bulgaria, potrivit poliției ungare - să fi adormit la volan.

O echipă mobilă împreună cu șeful oficiului consular s-au deplasat în regim de urgență, la locul accidentului și la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar.

Consulatul General al României la Gyula monitorizează cu prioritate cazul și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, asigură MAE.

Poliția ungară a dat publicității imagini de la acces accident. Vă avertizăm că vă pot afecta emoțional:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri