Ulițe în loc de străzi în a doua cea mai mare stațiune de pe litoral

Data publicării:
noroi

Doamna Elena Enache şi-a construit în urmă cu zece ani o vilă pe care dorea să o introducă în circuitul turistic. De când şi-a terminat pensiunea şi până acum străzile au rămas tot din pământ.

Reporter: Închiriaţi pe timpul verii?
Elena Enache: Nu prea se poate aici, că nu vine omul, când vede aşa ceva, ce să mai... Noi ne-am dori lucrul ăsta să se întâmple, mulţi fac lucrul ăsta, pentru că din asta se trăieşte în staţiune.

Şi ceilalţi localnici sunt nemulţumiţi:

- E noroi, sub orice critică. E noroi!
- Peste tot e aşa, în toate cartierele în care se fac case noi. Străzi nu avem, cu iluminatul e greu, cu toate e greu.

Străzile principale au fost asfaltate la începtului anilor 2000, când a apărut pe hartă cartierul nou de vile. Unele dintre ele au fost pietruite, iar în final, au rămas zece străzi care seamănă cu uliţele de la ţară. Potrivit autorităţiilor, situaţia se va schimba, doar după ce vor fi terminate lucrările la reţeaua de utilităţi.

„Într-adevăr, sunt anumite străzi care nu sunt încă asfaltate. Acestea se află într-un program de reabilitare şi de asfaltare. Aşteptăm să introducem gazele şi în zona aceea, după care să facem lucrările de asflatare”, a declarat Lucia Burhoch, inspector al Primăriei Eforie.

Nimeni însă nu a ştiut să spună când se va termina instalarea ţevilor de gaze naturale. Anual, în Eforie Nord ajung peste 100.000 de turişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri