Două avioane TAROM s-au întors din drum

Data actualizării: Data publicării:
TAROM MARE

Cursa aeriană pe ruta Bucureşti - Satu Mare s-a întors pe Aeroportul Henri Coandă, la 15 minute după decolare, din cauza unor probleme tehnice. Iar cursa spre Iaşi nu a mai decolat în ultimul moment.

Zborul RO 717, cu destinaţia Iaşi, cu 38 de pasageri la bord, trebuia să decoleze la ora 20:35, scrie un comunicat al companieie TAROM. Conform unuia dintre pasageri, avionul a rulat până la capătul pistei, unde a oprit în loc să se înalţe. Pilotul i-ar fi informat pe pasageri că sunt vibraţii într-o roată şi a întors avionul.

Conform companiei aeriene, în timpul procedurilor de rulare „pilotul comandat a simţit vibraţii la jamba de bot şi a decis întreruperea decolării şi întoarcerea în poziţia de parcare, pentru verificari”.

Iniţial pasagerii ar fi fost anunţaţi că urmează să plece către Iaşi, după remedierea problemei tehnice, la ora 20:30. Conform site-ului Aeroportului Henri Coandă, cursa este întârziată şi are ca oră estimată pentru plecare 0:50.

Aceasta a fost a doua cursă cu probleme pe aeroportul din Otopeni. Prima a fost cea spre Stau Mare, care s-a întors la 15 minute după decolarea de la ora 16:50. „Din cauza unei disfuncţionalităţi la retragerea trenului de aterizare, echipajul a luat decizia să se întoarcă la sol, punând pe primul loc siguranţa pasagerilor”, anunţă TAROM. Cei 33 de călători au primit locuri în cursa spre Cluj-Napoca. Au decolat la ora 20:45 şi au fost preluaţi apoi de un vehicul pus la dispoziţie de compania aeriană şi care urmează să-i ducă până la Satu Mare. Autocarul a întârziat peste o oră, ceea ce i-a făcut pe unii dintre pasageri să plece pe cont propriu către case.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri