Un stâlp, de 40 de ani în mijlocul drumului

Data publicării:
stalp1

Mare a fost bucuria localnicilor din Gugeşti atunci când autorităţile i-au anunţat că le asfaltează drumurile. Credeau că o să scape de stâlpul de electricitate din mijlocul unei străzi. Numai că muncitorii au aflat de el când au ajuns la faţa locului. Au asfaltat în jurul lui, cum au putut. Pentru locul neobişnuit în care se află, există o explicaţie.

„Întâi s-a născut stâlpul şi pe urmă şoseaua. Reţeaua de înaltă tensiune a fost amplasată în extravilanul comunei, în 1974. În urma unor alunecări de teren din comuna Gura Caliţei, Lacul Baban, s-au strămutat în jur de o sută de familii în comuna Gugeşti. În momentul amplasării respective a rămas acel stâlp”, spune Vasile Vatră, primarul comunei Gugeşti, judeţul Vrancea.

Iar de atunci au trecut peste 40 de ani.

Până acum n-a deranjat pe nimeni, dar acum devine periculos, fiindcă şoseaua e tentantă având în vedere că este asfalt. Am luat legătura cu Electrica, iniţial a zis că nu ştie cine-i proprietarul, au revenit, urmează să vină să-l mute”, mai spune primarul Vasile Vatră.

Reprezentanţii Electrica susţin că stâlpul nu le aparţine.

„Echipamentul în cauză nu este în gestiunea noastră şi prin urmare nu putem să alocăm fondurile spre a fi mutat”, a declarat Gabriel Popa, director la Distribuţie Electrica, municipiul Focşani.

Localnicii, pur şi simplu, nu vor să mai audă de existenţa acestui stâlp:

- Când plouă, tună, fulgeră, e tare periculos, să ştiţi. Trebuie să stingem televizoare. Să scoatem tot din priză că trăsneşte, face ca toate alea.
- Încurcă drumul. E riscant, absolut, mai ales pentru cineva care nu cunoaşte drumul.

Până se va stabili cine este proprietarul stâlpului, cei care au drum prin localitatea Gugeşti trebuie să fie foarte atenţi, mai ales dacă vin pentru prima oară aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri