USS Porter, uriașa mașinărie americană de război condusă de o femeie

Data publicării:
uss porter

Până pe 17 iunie, militarii români se vor antrena cu cei din Statele Unite care au venit la Constanţa cu distrugătorul USS Porter. Moderna maşinărie de război a ancorat în Dana de Pasageri a Portului Constanţa.

„De aici conducem nava. Aşa cum este construită, nava are o viteză maximă de 39 de noduri, ceea ce înseamnă că este destul de rapidă pentru mărimea ei”, explică unul dintre ofițeri.

Distrugătorul american USS Porter este o adevărată măşinărie de război. Are două lansatoare de rachete, patru tunuri antiaeriane de mare calibru şi torpile capabile să distrugă orice submarin.

Cel mai puternic sistem de armament al nostru probabil că este cel de rachete VLS. Este parte din sistemul de armament Aegis, probabil unul dintre cele mai bune din punctul de vedere al razei de acţiune şi al flexibilităţii”, spune ofițerul Enrique Portillo.

Distrugătorul USS Porter este echipat astfel încât să poată face faţă oricărui tip de luptă.

Nava a fost modernizată ultima oară din punctul de vedere al armamentului de la bord în octombrie anul trecut. USS Porter este prima navă din flota militară americană care are acest sistem Sea-RAM, un sistem de rachete folosit pentru lupta la suprafaţă şi lupta antiaeriană.

Maşinăria de război este condusă de o femeie. Andria Slough a primit comanda navei în urmă cu cinci luni.

„Înainte de a prelua comanda, am fost ofiţer executiv pe navă. Înainte de asta, am lucrat la Agenţia de Apărare Antirachetă, am fost comandantul unui puitor de mine, în Japonia”, a explicat Andria Slough, comandantul USS Porter.

Zece dintre ofiţerii USS Porter sunt femei. La 23 de ani, Marisa e responsabilă de tehnica plasată la exteriorul navei şi de lansarea ancorei, atunci când nava se opreşte din mers. Spune că a ales cariera militară datorită tradiţiei din familie.

Tatăl meu a lucrat în marina militară şi am dorit să îi calc pe urme. El a fost pilot pe elicopter, dar eu am ales un alt drum. Am dorit să servesc pe o navă. Marina militară are un loc special în inima familiei mele. Şi fratele meu lucrează în acest sistem”, a declarat Marisa Molkenbuhr, ofiţer de punte pe USS Porter .

Distrugătorul USS Porter a participat în 2003 la misiuni în Irak, iar în 2007 a fost solicitat să sprijine lupta contra piraţilor, lângă coasta Somaliei. În august 2012, nava americană a fost în pericol să se scufunde, după ce s-a ciocnit de un petrolier japonez în strâmtoarea Ormuz. Pentru reparaţii, au fost cheltuiţi atunci peste 700.000 de dolari.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri