VIDEO. Asfalt surpat în fața Spitalului Militar din București. Apa Nova a remediat problema în mai puțin de 24 de ore

Data actualizării: Data publicării:
asfalt surpat2

O porţiune mare de asfalt s-a surpat, sâmbătă, la Bucureşti exact la una din intrările în curtea Spitalului Militar „Carol Davila”.  Compania Apa Nova a anunţat că duminică la prânz că a remediat problema; a înlocuit un tronson de canalizare, care provocase surparea asfaltului, în mai puțin de 24 de ore.

ACTUALIZARE. Oficialii pun incidentul pe seama reţelei vechi şi a ploilor abundente de săptămâna trecută. Regia de utilităţi afirmă că inspectează periodic conductele pentru a descoperi eventuale probleme.

Apa Nova a reparat surparea în 15 ore, la 6 dimineața zona era adusă la starea inițială. Bucureștiul a făcut față cu brio ploilor istorice, aceasta fiind singura surpare. În comparație, la Paris, la ploi similare ca intensitate, s-a inundat metroul. La ploile din București de săptămana trecută a plouat într-o zi cât într-o lună întreaga, conform cifrelor oficiale”, a precizat pentru Digi24 compania Apa Nova.


Diametrul gropii nu este foarte mare, în schimb adâncimea ei este destul de mare, în jur de 2 metri. Dedesubt este rețeaua de canalizare.

De altfel, un telespectator Digi24, care ne-a semnalat incidentul, a povestit că asfaltul s-a surpat sub mașina lui și a rămas blocat cu o roată înăuntru. A avut nevoie de ajutorul oamenilor care locuiesc în zonă pentru a scoate autoturismul. 

Ulterior, au ajuns și echipele de la Apa Nova, care au izolat zona. Angajații de la Apa Nova cred că incidentul s-a produs din cauza ploilor abundente din ultima vreme. Ei nu au putut spune în cât timp se va remedia problema.

Nu este prima dată când infrastructura învechită a Bucureștiului cedează. Porţiunea de drum dintre Bulevardul Eroilor Sanitari şi Strada Doctor Carol Davila a fost redeschisă circulaţiei rutiere în decembrie anul trecut, după ce a stat închisă timp de aproape un an. Traficul a fost deviat când, din cauza lucrărilor la metrou, o bucată imensă de teren s-a surpat.


Cum arată locul după reparație:

COMUNICAT APA NOVA:

Referitor la surparea de carosabil de pe Mircea Vulcanescu nr 88 (intrarea secundara in spitalul Militar), dorim sa va informam ca in aceasta dimineata (duminică - n.r.) lucrarea a fost finalizata, s-a inlocuit atat racordul precum si intreg tronsonul de canalizare, de aprox. 10 m.

De asemenea precizam ca lungimea totală a reţelei de canalizare a Municipiului Bucuresti este de cca. 2.377 km si este compusa din peste 125.940 racorduri la reţeaua de canalizare, cu o lungime totală de cca. 944,6 km, peste 50.950 guri de scurgere, cu o lungime totală a racordurilor de cca. 255 km si peste 67.140 de cămine de inspecţie, existand de asemenea 17 km de caseta transport ape uzate sub Dambovita.

Cateva cifre ale interventiilor la reteaua de canalizare, realizate de Apa Nova-Compania de Ape Bucuresti pe parcursul anului 2016:

Apa Nova-Compania de Ape Bucuresti investeste in acest an cca. 30 mil euro in reteaua de apa potabila si canalizare a Municipiului Bucuresti, nivel similar cu cel din 2016.

ANCAB intervine prompt la toate avariile atat cele semnalate de catre clienti cat si la cele pe care le descopera datorita programului de mententanta preventiva desfasurat, in paralel cu urmarirea lucrarilor de investitii planificate.

Sambata, 8 iulie, s-a produs o surpare de aproximativ 1 mp pe aleea de acces secundar a Spitalului Militar, pe fondul precipitatiilor istorice din 3-4 iulie si a vechimii retelei de canalizare din zona, racordul inlocuit descarcadu-se in reteaua de canalizare de pe str Mircea Vulcanescu cu dn 60/90 cm, anul de punere in functiune fiind 1901.

Aceasta surpare a fost reparata in timp record de Apa Nova – Compania de Ape Bucuresti, astfel, duminica dimineata au fost incheiate lucrarile, inclusiv asfaltare. Reclamatia de surpare canalizare a fost primita prin call center la ora 15.02 in data de 08.07.2017, iar la ora 06.00 in data de 09.07.2017 s-a finalizat lucrarea cu aducerea terenului la starea initiala. Interventia a fost efecuata pe timp de noapte, fiind inlocuit tot racordul spitalului, la adancime de 3 m.

Din fericire, a fost singura surpare inregistrata in urma evenimentelor pluviale de saptamana trecuta, desi volumul de apa tranzitat de reteaua de canalizare a depasit 12 mil metri cubi, iar debitul inregistrat l-a depasit pe cel al Oltului.

Spre comparatie, la Paris, in cazul unor ploi cu intensitate comparabila (49l/mp/ora), au fost inundate zeci de statii de metrou, in conditiile in care in Bucuresti singurele probleme au fost acumulari de apa pe cateva zeci de strazi (rezolvate in cateva ore). Sistemul de canalizare a facut fata, datorita investitiilor realizate de ANCAB (anul acesta se investesc aproximativ 30 mil EURO in infrastructura de apa si canalizare a Capitalei) .

Mentionam ca prin programele preventive pe care le efectueaza ANCAB (atat vizual, cat si cu roboti) este verificata atat starea de functionare cat si gradul de degradare a retelelor publice de canalizare. Astfel, au fost prevenite zeci de avarii grave, doar anul acesta.

In functie gradul de deteriorare a retelei publice se stabileste gradul de uzura a racordurilor deoarece nu intotdeauna exista si posibilitatea fizica de a inspecta si starea racordurilor”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri