VIDEO. „Balenă albă”, cel mai mare avion care aterizează pe aeroportul Otopeni

Data publicării:
beluga avion

„Beluga” este uuul dintre cele mai mari avioane cargo comerciale, de transport din lume. Poartă această poreclă deoarece a fost modificat de la un Airbus A300-600 la forma pe care o are acum pentru a transporta piese de avioane. Spatele avionului a fost modificat și cabina de asemenea, astfel încât avionul este asemănat de specialiști cu o balenă albă. 

Este o premieră pentru cei de la aeroport pentru că până acum un astfel de avion de transport nu a mai călcat pista de circa trei kilometri de la Otopeni. 

Aeronava are o capacitate de transport de 1400 de metri cubi și poate căra inclusiv motoare de avioane. De altfel, de aceea a și fost modifcat de cei de la Aribus pentru a căra diverse piese dintr-un oraș în altul. 

Antonov 225 este concurentul aeronavei Airbus. Este vorba despre o aeronavă cargo de dimensiuni puțin mai mari decât „Beluga”. 

„Beluga” se află în România pentru o vizită tehnică, de alimentare. A plecat din Ankara va rămâne la noi până mâine dimineață când va pleca către Hamburg, unde există o linie de asamblare a celor de la Airbus. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri