VIDEO. Bombă de 250 de kg, detonată în poligon

Data publicării:
proiectil bomba giurgiu

Portul Giurgiu a fost evacuat în această dimineaţă, după ce săpăturile pentru modernizare au scos la suprafaţă o bombă de aviaţie din Al Doilea Război Mondial. Cupa unui escavator a scos din pământ proiectilul, care cântărea un sfert de tonă. Pompieri au evacuat întreaga zonă pe o rază de doi kilometri, de teama unei explozii. Bomba, peste care a trecut mai bine de jumătate de secol, a fost transportată într-un poligon și detonată.

Puţin a lipsit ca portul Giurgiu să sară în aer. Muncitorii care săpau şanţuri pentru modernizarea debarcaderului au lovit proiectilul cu cupa escavatorului.

Toate persoanele din zona de risc au fost evacuate de către autorităţi. Distanţa aproximativă de la locul în care a fost găsit elementul de muniţie până la blocurile de locuit este de aproximativ 400 de metri”, spune Sublocotenentul Florin Neguţ.

Nu numai muncitorii au fost evacuaţi, ci şi locuitorii din zonă, în jur de 1000 de oameni.

Chiar şi navele au fost îndepărate, astfel că în port nu au rămas decât pirotehniştii. Proiectilul, rămas neexplodat din Al Doilea Război Mondial, putea să fărâme tot în jur. Iniţial s-a vrut detonarea proiectilului în port, dar dat fiind gradul avansat de uzură, s-a decis mutarea lui într-un poligon.

Bomba a fost îngropată adânc în pământ şi apoi detonată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri