VIDEO. Cum arată locul devastat de fenomenul extrem de la Bulz

Data actualizării: Data publicării:
dezastru bulz

O persoană a murit şi alte 16 au fost rănite, duminică seară, după ce au fost surprinse de o furtună violentă într-un camping din Bihor. Vijelia, însoţită de o ploaie cu gheaţă, a smuls din rădăcini copaci mari şi i-a aruncat peste mai multe corturi şi maşini. Aproape 170 de oameni se aflau în tabăra amenajată la 75 de km de Oradea, în munţii Bihorului. 

Odată cu ivirea zorilor, peisajul dezvăluit este cutremurător. Urmările lăsate de fenomenul extrem par desprinse dintr-un film, dar din păcate, sunt realitate pură. Zona arată înfricoșător. Copaci de dimensiuni impresionante, care se aflau pe malul Crișului Repede, zac la pământ, unul lângă altul, ca și cum ar fi piesele dărâmate ale unui domino. Nu sunt rupți, ci sunt smulși din pământ cu tot cu rădăcini. Pe lângă ei, mașinile - răsturnate - par niște jucării.

În zonă au rămas corturi, obiecte personale, semn că cei care au vrut să înnopteze aici n-au mai stat pe gânduri, fugind cum au putut din calea vijeliei. Din acest motiv, un echipaj de poliție se află la fața locului și supraveghează zona. 

Martorii spun că vijelia a început puţin după ora 21:00, ca din senin. 

Citiți și: Copaci prăbuşiţi într-un camping din Bihor: un mort şi 16 răniţi. Prefect: Erau la o întâlnire religioasă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri