VIDEO. Gard pe trotuar, pietonii pe șosea

Data publicării:
trotuar gard

Mirela Palcu, reporter Digi24: „Ca să-mi continui plimbarea pe acest trotuar, nu pot decât să sar acest cordon şi să merg mai departe pe marginea drumului. Gardul are cam 40 de metri şi nu există nicio altă portiţă să pot intra înapoi pe trotuar."

Scopul obstacolului de pe trotuar e ca localnicii să nu mai traverseze pe o trecere de pietoni desfiinţată, după ce acolo s-au produs două accidente rutiere. Autorităţile nu s-au gândit însă că oamenii sunt în continuare în pericol, din moment ce sunt obligaţi să meargă pe şosea, în loc de trotuar.

„E încuiat... E lacăt acolo? Și-acolo, şi-acolo... Ce să facem? Asta e.”

***

„Se ocoleşte atâta... Eu mai mă ducea prin cimtir, că sunt aicea, aproape. Nu mai pot. Tre să merg să ocolesc.”

Mirela Palcu, reporter Digi24: „Primarul susţine că membrii comisiei de sistematizare a traficului au impus montarea acelui gard, însă edilul nu vrea să facă nicio declaraţie în faţa camerei de filmat.”

Autorităţile din Ghimbav par să fi dezvoltat o pasiune pentru garduri. La intrarea într-o clădire a primăriei, rampa pentru persoanele cu dizabilităţi este blocată tot de un gard.

„N-am mai văzut, da poate există totuși o metodă pe care n-am descoperit-o noi pentru a fi totuşi folosită rampa aceea."

Municipalitatea a fost ironizată şi pentru trecerea de pietoni care ocolea un scuar. Între timp, marcajul a fost modificat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri