VIDEO. Metoda „şmen”. Cum se fură din magazin, sub ochii vânzătoarei

Data publicării:
smen

Doi tineri din Medgidia sunt căutaţi de poliţie după ce au înşelat o vânzătoare dintr-un magazin alimentar. Metoda pe care au folosit-o este denumită „şmen” şi se bazează pe neatenţia vânzătoarelor. Indivizii au plecat cu 200 de lei. Ce n-au ştiut ei este că fiecare mişcare le-a fost surprinsă de camere de supraveghere, iar imaginile circulă acum pe internet.

În imagini se vede cum bărbatul şi femeia îi cer vânzătoarei un pachet cu țigări. Bărbatul scoate din buzunarul de la piept o bacnotă de 500 lei. Vânzătoarea îi dă restul, 485 lei, moment în care bărbatul reușește să ascunda o parte din bani - 200 lei. Apoi, brusc, se răzgândește și îi cere înapoi vânzătoarei bacnota de 500 lei, bani care i se înapoiază. Apoi, cei doi părăsesc în grabă magazinul. Angajata nu a realizat imediat că a fost înşelată, dar după ce a făcut casa a văzut că îi lipsesc bani. Şi-a sunat şeful care a depus plângere la poliţie.

Polițiștii constănțeni au deschis o anchetă în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a autorilor faptelor”, spune Alexandra Crețu, purătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Locuitorii din Medgidia speră ca tâlharii să fie prinşi cât mai repede.

Hoții riscă să stea până la trei ani în închisoare pentru înșelăciune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri