Prinţul Charles, primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Data actualizării: Data publicării:
170329_CHARLES_IOHANNIS_COTROCENI_04_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Prințul Charles al Marii Britanii și-a început a doua vizită oficială în România, miercuri după-maiază. Alteța Sa a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol. De la ora la ora 17.00 a fost primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Actualizare 17:00. Prințul Charles a fost primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis îi conferă astăzi Prințului Charles „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri, pe Prințul Charles la Palatul Cotroceni și că temele de discuție vor viza dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat Strategic dintre România și Marea Britanie, inclusiv în domeniul securității, evoluția relațiilor dintre cele două țări în perspectiva Brexit, cu accent pe situația comunității românești din Marea Britanie, precum și ampla activitate caritabilă desfășurată de Prințul de Wales în România.

De asemenea, prințul Charles se va întâlni și cu premierul Sorin Grindeanu și va merge la mai multe organizații care „implică o colaborare, într-un fel sau altul, între Marea Britanie și România”, a anunțat Ambasada Marii Britanii la București. 

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat că vizita Prințului Charles, un mare prieten și admirator al României, reprezintă celebrarea forței legăturilor dintre cele două țări.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri