VIDEO. Refugiați împușcați în România, după o urmărire ca-n filme

Data actualizării: Data publicării:
masini

Urmărire ca-n filme şi focuri de armă azi-noapte, nu departe de graniţa cu Serbia. Şoferii a două maşini pline cu refugiaţi au forţat blocada poliţiştilor de frontieră şi erau cât pe ce să-l ia pe capotă pe unul dintre agenţii care au încercat să-i oprească. Oamenii legii au plecat în urmărire, au tras mai multe focuri de armă şi, într-un final, au reuşit să pună capăt cursei, după ce au izbit una dintre maşini şi au scos-o în afara drumului. Doi refugiaţi au fost atinşi de gloanţele ricoșate. Una dintre călăuze a reuşit să fugă.

Comuna Denta, judeţul Timiş, ora 3 noaptea. Poliţiştii de frontieră au organizat un filtru pe drumul European 70 ce străbate localitatea. Aveau informaţii despre două maşini care ar transporta ilegal refugiaţi. Când acestea s-au apropiat, unul dintre poliţişti le-a făcut semn şoferilor să oprească.

Caterina Ledrer, reporter Digi24: Cele două maşini care transportau migranţi au venit din această direcţie, dinspre Serbia, până aici la intrarea în localitatea Denta unde îi aşteptau poliţiştii de frontieră. Şoferii au forţat filtrul acestora.

Un agent a fost lovit uşor cu oglinda uneia dintre maşini. Imediat, oamenii legii au plecat în urmărire şi au încearcat să oprească autoturismele cu focuri de armă, dar nu au reuşit. Ca să-i prindă pe refugiaţi, poliţiştii de frontieră au apelat la altă metodă: au lovit intenţionat una dintre maşini şi astfel a scos-o în afara drumului, nu înainte de a se folosi şi de arme.

Roxana Costache, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Timiş: Pentru a reusi imobilizarea autoturismelor si a soferilor acestora, politistii au folosit armamentul din dotare, iniţial prin tragerea în plan vertical a două focuri de armă, apoi au ţintit pneurile autoturismelor în cauză reuşind să oprească una din maşini.

Doi refugiaţi au fost răniţi de gloanţele care au ricoşat. Unul este minor şi s-a ales cu probleme superficiale la spate, iar cel de-al doilea, un tânăr de 25 de ani, a fost rănit mai grav.

Andreea Borboroş, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Timişoara: Acesta prezenta o plagă prin împuşcare în zona abdomenului. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Acum se află în stare stabilă şi va rămâne internat.

Poliţiştii au reuşit să îi prindă pe cei 12 refugiaţi de origine afro-asiatică, dar şi pe şoferul uneia dintre maşini, un cetăţean sârb. Acum, oamenii legii îl caută pe celălalt şofer, care a reuşit să scape după ce a abandonat autoturismul plin cu migranţi pe marginea drumului.

A fost o lună aglomerată pentru poliţiştii de frontieră. Mulţi migranţi au venit şi pe apă, la Mangalia. Recent, 71 de oameni, între care 23 de copii au fost depistaţi pe un pescador de Garda de Coastă. Cu doar câteva zile înainte, alţi 69 de irakieni au încercat să intre în România, în acelaşi fel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri