VIDEO | Un tramvai a luat foc în Bucureşti. Cinci persoane au ajuns la spital

Data actualizării: Data publicării:
tramvai foc

Un tramvai al liniei 25 a luat foc, miercuri dimineaţă, în zona AFI Cotroceni din Capitală, iar primele informaţii arată că doi oameni au făcut atacuri de panică. La această oră, circulaţia rutieră este blocată în zonă, iar la faţa locului se află mai multe echipaje de pompieri şi ambulanţe.

ACTUALIZARE 10:45 Cinci persoane au ajuns la spitalele Universitar şi Elias după ce un tramvai a luat foc în Capitală, iar potrivit medicilor ele au diversii contuzii ale membrelor, toracice sau cervicale, care nu necesită însă internarea.

Trei dintre pasagerii din tramvai au fost duşi cu ambulanţele la Spitalul Universitar de Urgenţă, iar celelalte două la Spitalul Elias.

Reprezentanţii Spitalului Universitar au declarat pentru News.ro că la această unitate au ajuns trei femei cu vârste între 44 şi 53 de ani. Una dintre ele are o contuzie la picior, alta are o contuzie toraco-abdominală, iar a treia a suferit contuzii cervicală, toraco-adominală şi la gleznă. Toate cele trei paciente au contuzii minore şi urmează să fie externate.

La Spitalul Elias au ajuns două femei cu contuzii uşoare ale membrelor şi niciuna nu va rămâne internată, au precizat pentru News.ro reprezentanţi ai unităţii medicale.

De asemenea, toate cele cinci femei au inhalat fum, dar niciuna nu s-a intoxicat, spun medicii.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, declara pentru News.ro că pasagerii duşi la spital au încercat să sară din tramvaiul aflat în mers, când au văzut că de sub vehicul iese fum.


ACTUALIZARE 09:15 - RATB a anunţat că circulaţia tramvaielor liniilor 1, 11, 8, 25 şi 35, care a fost blocată în zona AFI Cotroceni, în urma incidentului, a fost reluată. Companie de transport susţine că traficul a fost blocat timp de aproximativ o jumătate de oră. Reprezentanţi regiei nu dau, însă mai multe detalii despre cauza defecţiunii.

Traficul auto a fost reluat de asemenea pe ambele sensuri.

Cei patru pasageri care au fost transportaţi la spital au suferit entorse după ce au încercat să sară din tramvai, potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.


Incidentul s-a produs între staţiile Vasile Milea şi Răzoare, în timp ce tramvaiul liniei 25 era în mers.

Conform reprezentanţilor ISU, incendiul a izbucnit sub garnitura de tramvai.

La momentul sosirii echipajelor de pompieri la faţa locului, în tramvai nu mai existau călători. Pompierii au intervenit cu două autospeciale, iar focul a fost stins în scurt timp.

Două persoane au suferit atacuri de panică, iar alţi patru oameni au acuzat dureri la picioare şi vor fi transportaţi la spital.

„Până la momentul actual, patru persoane acuză dureri la membrele inferioare, posibil entorse, şi vor fi transportate la spital. Din informaţiile preliminare, cele patru persoane care au acuzat dureri erau călători şi s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor. La faţa locului se află două autospeciale de stingere, descarcerare şi SMURD. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, a precizat, la rândul său, Adrian Marin de la ISU Bucureşti-Ilfov.

El a mai spus că doi dintre pasageri au fost transportaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă, iar ceilalţi doi la Spitalul Elias.

„Pentru acordarea primului ajutor, la faţa locului şi pentru transportul la spital au acţionat trei ambulante SMURD şi o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a adăugat reprezentantul ISU.

Potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere, a fost întreruptă circulaţia rutieră pe ambele sensuri, poliţiştii recomandând rute ocolitoare.

Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov: În momentul în care echipajele de pompieri au ajuns la fața locului nu erau persoane în mijlocul de transport, nu există victime. Existau degajări de fum, de sub garnitura de tramvai. Este vorba de tramvaiul numărul 25. Evenimentul s-a produs la intersecția bulevardului Vasile Milea cu bulevardul Timișoara.

Ovidiu Munteanu, Brigada Rutieră București: Ca și rute ocolitoare recomandăm zona bulevardului Vasile Milea, spre Podul Eroilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri