Explozie la Rafinăria Petromidia. Patru răniţi vor fi transferaţi la Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
fum rafinarie Navodari 220816 (1)

Patru angajaţi ai Rafinăriei Petromidia au suferit arsuri grave după ce un incediu a izbucnit pe platforma petrochimică, anunţă Ministerul Sănătăţii. Unul dintre ei are arsuri pe 100% din suprafaţa corpului şi şanse foarte mici de supravieţuire. Dacă medicii din Constanţa vor reuşi să-l stabilizeze, acesta urmează să fie transferat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti. Şi ceilalţi răniţi vor fi aduşi în Capitală.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Comunicat al Ministerului Sănătăţii

„Victime:

Un bărbat, 35 de ani, arsuri gradul III pe 100% din suprafața corpului, stabil, intubat - va fi transportat la spitalul Bagdasar-Arseni.

Un bărbat, 49 de ani, arsuri gradul II-III pe 25% din suprafața corpului, stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, stabil, intubat - va fi transportat la spitalul Bagdasar-Arseni.

Un bărbat, 34 de ani, arsuri de gradul II-III pe 20% din suprafața corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii - va fi transportat la Spitalul de Arși.

Un bărbat, 58 de ani, arsuri de gradul II pe 24% din suprafața corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii - va fi transportat la Spitalul de Arși.

Notă: Spitalul de Arși a primit autorizația de la DSP București pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine și reia activitatea pe mai multe patologii, inclusiv arsuri în suprafață maximă de 25% și care nu presupun activitate în secția ATI.

Comisia de Chirurgie Plastică a Ministerului Sănătății a aprobat această reluare de activitate. În consecință, ministerul a informat Centrul Operativ pentru Situații de Urgență și Serviciul de Ambulanță al Municipiului București și Județului Ilfov pentru direcționarea cazurilor care se înscriu în condițiile menționate."

Ministerul Sănătăţii precizează şi că la Clinica de Arşi de la Spitalul Floreasca, teoretic cea mai modernă din ţară, va fi internat un bărbat de 30 de ani, rănit într-un incediu la Braşov.

Liderul de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, Petre Tancău, a precizat pentru Agerpres că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalații de prerafinare. În secţia în care a avut loc explozia lucrau 28 de angajaţi.

Un reprezentant al companiei a precizat că explozia s-a produs la instalaţia de distilare în vid iar incendiul a cuprins cabluri electrice.

Potrivit secretarului de stat în MAI Raed Arafat incendiul a fost stins în jurul orei 19:20. Oficialul spune că primele evaluări nu arată existenţa unui risc major de poluare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri