Final de vacanță cu nervi în trafic

Data publicării:
aglomeratie

Sfârşitul vacanţei de 1 decembrie a adus tradiţionala aglomeraţie pe şoselele din ţară. Drumul Naţional 1 şi-a păstrat reputaţia. Coloanele de maşini s-au întins pe mulţi kilometri. Când au scăpat de traficul infernal, mulţi şoferi au încercat să recupereze timpul pierdut dar au dat peste radare.

Așa arăta Valea Prahovei puţin după orele prânzului. Turişti îşi păstrează cu greu calmul la volan. O distanţă de aproximativ 30 de kilometri ajunge să fie parcursă în aproape o oră.

„Toată energia pozitivă pe care am încărcat-o noi se duce pe aici”, a spus un șofer.

„Poate ajungem până luni de la Braşov la Bucureşti”, a adăugat un altul.

La ora 15.00, staţiunile de pe Valea Prahovei erau în continuare aglomerate, poliţiştii încercau să îi grăbească pe şoferi, dar cele mai mari probleme au fost în zona trecerilor de pietoni.

Agenţii de la rutieră ieşiţi în stradă nu pot face foarte mult pentru fluidizarea traficului. Drumul Naţional 1 este parcă sufocat. Un elicopter al Ministerului de Interne monitorizează fiecare mişcare. Elicopterul a survolat DN1, unul din cele mai aglomerate drumuri din ţară, iar datele au ajuns la poliţiştii de la sol.

Imediat ce scapă de aglomeraţie, şoferii se grăbesc să ajungă în Bucureşti. Doar că radarele au vegheat şi ele pe şosele.

„Poliţiştii au aplicat peste 5.200 de sancţiuni, dintre care peste 2.000 pentru viteză neregulamentară şi 35 pentru consum de băuturi alcoolice și patru pentru lipsă anvelope şi două administratorului de drumuri”, a spus purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

Aglomeraţie a fost şi pe E81, şoseaua care face legătura între Vâlcea şi Piteşti. În această vacanţă de 1 decembrie, peste 850 de şoferi au rămas fără permis, iar poliţiştii au retras 280 de certificate de înmatriculare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri