Halep vs. Konta în Fed Cup. CTP: Se va decide la limită

Data actualizării: Data publicării:
simona halep australian open 2017_ausopen

România întâlneşte Marea Britanie în play-off-ul Grupei Mondiale II din Fed Cup. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că soarta partidei se va decide duminică, când Simona Halep o va înfrunta pe Johanna Konta. Cele două jucătoare vor fi din nou rivale la Constanţa, la nici o lună după ce au fost adversare la Miami.

E un interes mare pentru partida asta de Fed Cup, între fete. Este şi o revanşă asteptată, s-a încărcat mult partida dintre Johanna Konta şi Simona Halep, după înfrângerea Simonei în faţa Johannei Konta la Miami. Tot ce pot să spun este că am vazut-o pe Simona în ultimele două săptămâni antrenându-se ca un câine pe zgura. A venit de pe hard, după ce a jucat circuitul american pe hard, a vrut să fie adaptată, pregatită pentru un meci pe zgură şi pentru asta s-a pregătit ore în șir. A muncit enorm. La un moment dat mă durea pe mine să văd cât trage la antrenament. Dacă plouă, dacă zgura e udă la Constanţa, asta ne avantajează. Johanna Konta serveşte tare, mai tare decât Simona, loveşte mai tare decât Simona şi loviturile ei vor fi amortizate de zgura jilavă. Oricum meciul va fi foarte greu şi se va decide, după părerea mea, la limită”, a spus scriitorul și jurnalistul Cristian Tudor Popescu. 

Johanna Konta conduce cu 2-0 în meciurile disputate cu Halep. În optimile de finală ale turneului de la Wuhan, ediţia 2015, britanica s-a impus cu 6-3, 3-6, 7-5, iar anul acesta, în sferturi, la Miami, cu scorul de 3-6, 7-6 (7), 6-2. 

România va întâlni, duminică, pe teren propriu, Marea Britanie, în barajul pentru menţinerea/retrogradarea în/din Grupa a II-a Mondială a Cupei Federaţiei. Vor juca Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu pentru țara noastră. Britanicele au venit cu Johanna Konta, Heather Watson, Laura Robson și Jocelyn Rae. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri