Incendiu la un hotel de cinci stele din Sinaia. De la ce a izbucnit

Data actualizării: Data publicării:
news alert 112 smurd

Un incendiu a izbucnit, duminică dimineața, la mansarda unui hotel de cinci stele din stațiunea Sinaia. Pompierii au stins flăcările după aproape patru ore. Circa 50 de persoane au fost evacuate.

news alert 112 smurd

ACTUALIZARE 11.40: Anchetatorii au stabilit cauza izbucnirii incendiului: coșul de fum al unui șemineu nu a fost izolat corespunzător. Purtătoarea de cuvânt a ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat că unitatea de cazare are autorizaţie pentru securitate la incendiu, iar ultimul control a fost făcut de pompieri anul trecut, relatează News.ro.


 

ACTUALIZARE 08.00: Incendiul a fost lichidat, dar zeci de pompieri sunt și acum în hotel pentru a se asigura că toate flăcările au fost stinse. Prima ipoteză a autorităților este că una dintre cameră a fost cuprinsă de flăcări din cauza coșului centralei termice.

Turiștii evacuați așteaptă în mașini momentul în care li se va permite să intre în clădire pentru a-și recupera din lucruri. 


 

Incendiul a izbucnit într-o cameră de la mansarda hotelului cu șemineu, care nu era ocupată în acel moment.  

Intervenția pompierilor este dificilă deoarece tot hotelul are structura din lemn, este în pantă și acoperișul este în trepte, a explicat purtătoarea de cuvânt a ISU Prahova. Pompierii încearcă să stingă flăcările de la ora 04.00 dimineața atât din interior, cât și din exterior. Peste 50 de pompieri cu şase autospeciale intervin pentru stingerea flăcărilor, care între timp s-au extins pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi. Echipajele de intervenţie au reuşit să localizeze incendiul, a adăugat Raluca Vasiloae. 

Hotelul, cu structură din lemn, este format din parter plus două etaje şi mansardă. Este vorba despre un boutique hotel, cu o capacitate de cazare de 53 de locuri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri